5 idei creative pentru a transforma niste fotografii in obiecte decorative noi

Ramele foto sunt obiectele decorative preferate ale romanilor dar si a celor nostalgici. Acestea sunt oferite drept cadou sau cumparate in diferite ocazii pentru decorarea interiorului unei case. Le punem pe noptiera sau le agatam de perete si ne fac sa ne amintim de toate momentele frumoase petrecute in familie sau in vacante. Sunt realizate din materiale diferite si pot avea atat de multe culori incat, de multe ori este dificil sa ne rezumam doar la a alege un singur model.

Uneori, ne trezim ca adunam atat de multe rame foto la prima curatenie mai serioasa, incat pur si simplu nu mai stim ce sa facem cu ele. Sa le faci cadou din nou nu se poate dar nici sa le aruncam. Si atunci, de ce nu ti-ai folosi creativitatea pentru a le oferi o utilitate noua? Pentru a te inspira, ne-am gandit la cateva idei legate de cum poti sa le oferi o viata noua acestor mici obiecte decorative.

Creeaza un decor cu rame foto, frunze si flori uscate

Mai ales la inceputul toamnei cand totul in jur capata un decor auriu si colorat, poti sa aduni cateva frunze uscate mai frumoase. Daca ai mai multe rame foto, atunci le poti folosi pentru a crea un decor format din acestea si frunzele pe care le-ai strans. Fixeaza in mod strategic niste rame foto pentru a obtine un decor vintage in living-ul sau dormitorul tau.

Inlocuieste fotografiile cu un tipar din ate colorate

Daca iti plac formele geometrice si liniile drepte atunci poti sa creezi un decor folosind ate colorate. Fixeaza cateva cuie de dimensiuni mici sau pioneze in partea din spate a unei rame foto si infasoara ata colorata de la un cui la altul, astfel incat sa obtii un model deosebit si surprinzator.

Un astfel de decor se va potrivi perfect unui design minimalist unde este nevoie de putina culoare pentru a scoate totul din anonimat.

Transforma rama foto intr-o oglinda numai buna de utilizat

Daca te lovesti des de necesitatea de a avea o oglinda la indemana atunci cand iti realizezi retusurile de machiaj in dormitor, atunci poti folosi niste rame foto pentru a le transforma in oglinzi. Tot ce trebuie sa faci este sa inlocuiesti fotografia cu o foaie de oglinda, taiata dupa dimensiunile ramei si vei avea un obiect util pe care sa il folosesti. Vei putea chiar sa creezi pe hol o zona in care sa iti verifici pentru ultima data aspectul inainte de a iesi din casa prin a amplasa aceste noi oglinzi facute din rame foto.

Transforma o rama foto intr-un avizier pentru birou

Daca ai o rama foto de dimensiuni mari si nu stii ce sa faci cu aceasta, atunci poti sa inlocuiesti fotografia cu un panou din pluta si astfel sa iti creezi un avizier care sa iti placa. Astfel, va deveni foarte util si nu vei uita de nici un lucru important.

Un astfel de avizier poti sa il folosesti si in camera copiilor pentru a le reaminti de micile lucruri care trebuie facute.

Transforma ramele foto in suporturi pentru ghivece

Pentru acest proiect vei avea nevoie de rame foto identice. Va deveni totul mult mai usor de realizat daca alegi rame foto din lemn. Va trebui sa le unesti cu ajutorul unor cuie de dimensiuni mici iar apoi sa le fixezi pe perete cu o bormasina. Astfel, plantele tale nu vor ocupa spatii pe care le-ai putea folosi in alt mod.