Alegerea unei masini de gaurit pentru uzul casnic

O masina de gaurit este echipamentul utilizat pe scara larga de catre tehnicieni pentru a crea gauri in diferite tipuri de suprafete, cum ar fi lemnul, aluminiul, otelul si betonul. Masinile de gaurit sunt utilizate pe scara larga in industria constructiilor si de asemenea de catre care lucreaza in zidarie, tamplarie. Aceste dispozitive sunt actionate cu motor si se utilizeaza un burghiu potrivit pentru tipul de material in care se utilizeaza.

Masinile de gaurit folosesc rotatia si aplica o actiune de ciocanit in timpul gauririi. Acestea mai sunt denumite si bormasini cu impact. Odata ce treceti pe modul de impact sau ciocan, burghiul va vibra si va impinge inainte si se intoarce inapoi la fel de repede. Acest lucru face face ca instrumentele sa fie potrivite pentu a gauri intr-o perioada scurta de timp peretii duri din beton.

Care sunt diferitele tipuri de masini de gaurit?

Masinile de gaurit cu functie de ciocan sunt foarte utile pentru tehnicieni si zidari. Acestea le ofera puterea necesara in cazul aplicatiilor, cum ar fi zidaria si proiectele pentru demolarea cladirilor. Prin urmare, ciocanele rotopercutoare  sunt potrivite pentru utilizare in diferite tipuri de aplicatii atat de interior, cat si in exterior. In comparatie cu rotopecutorul, bormasina  fara functia de ciocan este potrivita pentru a fi utilizata la gaurirea lemnului.

Bormasina electrica

Bormasina electrica  are capacitatea de a utiliza mai multe functii, cum ar fi de gaurire, insurubare sau actionarea prin impact. Acest echipament ce poseda caracteristici versatile, pot fi utilizate intr-o gama variata de aplicatii industriale precum si in ateliere.

Bormasina cu impact

Acest timp de bormasina vine cu mecanism ce  foloseste un cuplu ridicat, si o forta mai mare de impact. Un astfel de echipament este extrem de eficient in timp ce se introduc suruburi in suprafete precum lemn si metal. Sistemul asigura un nivel ridicat de siguranta fara nici un fel de contractindincatie. Sunt cele mai potrivite pentru a fi utilizate la fabricarea proiectelor de mobile, in special bricolaj. Au capacitatea a insuruba mult mai rapid fata de o bormasina normala.

Bormasina de banc

Bormasina de banc este ideala pentru gaurirea suprafetelor usoare si mobile. Este utilizata pe scara larga in taierea si prelucrarea lemnului. Acestea o baza solida din fonta sau alt material greu si vin insotite cu o masa de lucru care ofera un nivel ridicat de stabilitate si precizie in gaurire. Noile bormasini de banc vin cu un sistem de reglare a a adancimii.  Acestea au, de asemenea,  in dotare oprirea reglabila a adancimii care asigura faptul ca masuratorile luate sunt perfecte si se pot realiza gauri repetitive.

 

Tipuri de masini de gaurit potrivite utilizarii

Masina de gaurit electrica. Aceast tip de bormasina este ideala pentru persoanele care au mai multa experienta cu munca grea. Ofera putere si cuplu suplimentar spre deosebire de bormasinile fara fir. Masinile de gaurit electrica este potrivita pentru utilizarea zilnica in ateliere si in fabrici. De asemenea, acestea vin cu caracteristici mai mari in comparative cu modelele fara fir. Folosind o masina de o masina de gaurit cu cablu nu va veti bloca in mijlocul niciunui proiect. Sunt utilizate la scara larga in lucrari precum zidaria.

Bormasina fara fir sau autofiletanta

Autofiletanta este ideala pentru proiectele de bricolaj. O masina de gaurit fara fir vine insotita cu o baterie reincarcabila. Desi sunt mult mai putin puternice in comparative cu o bormasina electrica, aceste echipamente sunt usoare si sigure in utilizare. Pentru lucrari ce necesita timp este nevoie sa aveti si o a doua baterie de rezerva. Acest lucru va va asigura ca nu trebuie sa asteptati ca bateria sa fie reincarcata

Comparativ cu bormasina electrica, autofiletanta are o flexibilitate mai mare si este mai usor de utilizat. Pot fi folosite in locuri ce nu sunt usor accesibile precum scari, copaci.