Amenajarea gradinii cu casute

Atunci cand vrei sa iti amenajezi gradina, poti incepe prin a cumpara leagane de gradina cu ajutorul carora sa te simti bine in gradina si sa te distrezi atunci cand vara este in toi. Recomandarea noastra este sa alegi de fiecare data leagane de gradina care sa fie cat mai stabile si pe care sa te poti baza autnci cand vrei timp de calitate in aer liber.

Cumpara si casute de gradina

Casutele de gradina sunt de asemenea unele dintre cele mai bune solutii pentru tine si recomandarea noastra este sa apelezi la magazinele de specialitate de unde poti cumpara produse de calitate.

Daca in plan exista ideea de a cumpara casute de gradina , majoritatea timpului trebuie acordat in prealabil pentru dimensiunea, grosimea peretelui, fundatia, ferestrele si usile, forma acoperisului si asamblarea acestora. Casele de gradina din lemn au diferite forme. Mici, mijlocii si uriase, cu ferestre din podea pana in tavan, patrate sau hublou, cu acoperisuri plate, monopitch sau frontonate si peretii pot avea, de asemenea, grosimi diferite – in functie de scopul casei de gradina.

Pentru inceput, trebuie aleasa o casuta de gradina. Trebuie analizat cu atentie in prealabil la ce se va utiliza casuta de gradina. Pentru ca, in functie de ce, este nevoie de o casa de gradina mai mica sau mai mare. Daca este destinat numai adapostirea uneltelor de gradina care sunt susceptibile la vremea rea, este suficienta o casuta de gradina cu 10 pana la 15 m² . Daca se doreste un loc pentru distractii cu  prietenii si familia la petreceri in gradina vara, o casa de gradina cu 20 pana la 25 m² si o terasa acoperita este ideala si daca va fi pentru a gazduiti oaspetii peste noapte in casa de gradina, trebuie aleasa o casa de gradina peste 25m² . Este mai bine sa fie in plus cativa metri patrati mai multi, decat sa existe loc de a de razgandire pentru o casa mai mare. Casele mici sunt in prezent foarte populare, adica mini case care sunt create ca retrageri in propria gradina.

O intrebare la fel de importanta ca dimensiunea este grosimea peretelui sau grosimea bustenilor utilizati. Cu cat peretii casei de gradina sunt mai grosi, cu atat este mai stabil si cu atat mentine caldura mai bine iarna. Grosimile peretilor de 28 mm  sunt deosebit de frecvente in magazii de scule. Permit noptile la temperaturi de vara, dar nu si in anotimpurile mai reci.

Grosimile peretilor de 40/44 mm  sunt potrivite pentru utilizarea fara probleme pe parcursul intregului sezon de gradinarit, chiar si in zilele proaspete din primavara si toamna. Cu o dimensiune si o constructie comparabila, aceste casute de gradina costa putin mai mult decat cele cu o grosime mai mica a peretelui, dar sunt, de asemenea, mult mai stabile si nu mai sunt concepute doar ca magazii de scule pure.

Grosimile peretilor de 50-58 mm  pana la  70 mm  si chiar  90 mm  indeplinesc cele mai inalte cerinte pentru un loc confortabil si protejat in mod fiabil pentru a ramane in gradina. Proprietatile naturale ale lemnului de materie prima vin cu aceste grosimi ale peretilor. Vara, astfel de casute de gradina nu numai ca protejeaza impotriva expunerii excesive la soare, iar in toamna functioneaza exact invers: atunci are loc o izolatie termica foarte buna, care obtine in continuare un climat placut in camera. Casele de gradina cu astfel de grosimi de pereti sunt case de gradina de lux care, de asemenea, stralucesc cu o stabilitate deosebit de mare. Ofera o protectie si siguranta excelenta impotriva vremii, iar furtunile puternice de toamna nu le deterioreaza niciodata.