Avantaje si dezavantaje ale vaselor de toaleta suspendate

In ultimii ani a devenit din ce in ce mai important ca baia sa devina un loc destinat atat relaxarii cat si indeplinirii rutinei de ingrijire zilnica. Astfel, la fel de important a devenit si sa alegi elementele necesare amenajarii acestui spatiu, astfel incat sa iti ofere tot confortul posibil.  Daca ai decis ca cea mai buna optiune este sa instalezi un vas WC suspendat, atunci primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa te documentezi asupra avantajelor si dezavantajelor pe care ti le poate oferi.

Desi exista atat de multe argumente pro pentru a instala un vas WC suspendat si un rezervor incastrat, totusi nu se potrivesc in orice tip de baie. In mod ideal, trebuie sa te consulti cu un instalator profesionist care va oferi toate informatiile necesare despre posibilitatile oferite de baia ta. Pentru a lua o decizie cat mai corecta este bine sa iei in calcul toate avantajele si dezavantajele oferite de un vas WC suspendat.

Avantaje

Design-ul baii tale va capata mai mult sens. Rezervorul bine ascuns nu va mai fi la vedere si vasul de toaleta suspendat va crea un design placut. Un vas WC suspendat este si un element de design. Un alt avantaj pentru care merita sa fie luat in considerare un astfel de vas WC este acela ca te va ajuta sa castigi spatiu util. Vei putea sa incorporezi cu mai multa usurinta restul elementelor si sa obtii o varietate de stiluri de amenajari chiar si intr-un spatiu restrans.

Un vas WC suspendat poate imbraca multe forme cu ajutorul carora vei putea crea un design modern doar folosind acest tip de obiect sanitar. In ceea ce priveste montajul, un vas WC suspendat iti ofera posibilitatea sa il asezi la inaltimea dorita. Vei putea sa adaptezi totul astfel incat sa fie potrivit tuturor membrilor familiei. Intretinerea se face foarte usor si vei putea curata eficient spatiul de sub toaleta fara sa iti mai faci griji pentru aparitia acelor rosturi inestetice, dificil de curatat.

Dezavantaje

Desi prezinta foarte multe avantaje si poate sa iti schimbe baia in mod radical, un vas WC suspendat vine impreuna cu o serie de dezavantaje. Primul si cel mai important este reprezentat de accesul limitat la rezervor. Pentru un profesionist este usor sa faca reparatii in cazul in care apar defectiuni la un rezervor pentru un vas WC suspendat insa, daca este vorba doar despre o reparatie minora pentru care nu ai nevoie de un specialist atunci va fi destul de greu sa ajungi la sistem. Acesta este si motivul pentru care este recomandat sa optezi pentru un astfel de obiect sanitar de calitate, astfel incat sa nu apara probleme prea des.

Un alt dezavantaj este reprezentat de investitia initiala pe care o presupune. Fata de alte modele de vas WC respectiv rezervor, investitia initiala este destul de mare. Daca merita, depinde de tine si de ceea ce iti doresti pentru baia ta. Dar, este important sa cantaresti toate argumentele pro si contra atunci cand faci o achizitie pentru a sti la ce trebuie sa te astepti atunci cand instalezi totul in baia ta.