Beneficiile paharelor de cristal

Cristalul este un material mult mai solid si mai rezistent decat sticla obisnuita, ceea ce face mai putin probabil sa se rupa in timpul spalarii sau utilizarii zilnice. Un set de pahare de cristal de inalta calitate poate dura generatii.

Rezistenta cristalului permite, de asemenea, sa fie taiat mai fin, fara riscul de rupere, in timp ce sticla obisnuita trebuie sa mentina un anumit nivel de grosime. Atunci cand alegeti pahare de vin, acesta este un factor deosebit de important, deoarece o margine subtire imbunatateste foarte mult experienta de degustare.

Cristalul taiat complex are o frumusete incontestabila care ridica imediat orice ocazie. Indiferent daca distrati oaspetii sau va bucurati de o bautura dupa cina, lucrarea artizanala a unui pahar fin de cristal reuseste sa uimeasca de fiecare data.

Tipuri de pahare din cristal

Exista mai multe tipuri de pahare de cristal, inclusiv pahare de baie pe care le poti folosi. Diferite bauturi merita sa fie servite din pahare de cristal. In functie de bautura pe care o alegeti, puteti lua in considerare:

 

Pahare de vin din cristal

Un pahar de vin din cristal de calitate imbunatateste aroma unui vin, lasandu-l sa respire, expunerea la oxigen pe suprafata deschizand elementele mai subtile ale nasului. Marginea mai fina a unui pahar de cristal permite, de asemenea, o bautura fara intreruperi.

 

Pahare de sampanie din cristal

Paharele de sampanie depasesc flautul standard. Cupe-urile de cristal, de exemplu, sunt perfecte pentru cocktail-urile cu sampanie sau pentru a oferi toastului tau o nota de glamour in stilul anilor 1920. Decideti care stil este cel mai potrivit pentru urmatoarea dvs. sarbatoare!

 

Pahare de cocktail de cristal

Paharele de cocktail vin in toate formele si dimensiunile, de la pahare clasice de martini pana la pahare de uragan de inspiratie tropicala, perfecte pentru a servi amestecuri de fructe. O gama de pahare de cocktail este, prin urmare, o necesitate pentru orice bar bine rotunjit.

 

Pahare de cristal pentru whisky

Paharele de whisky sunt concepute pentru a sorbi lent, contemplativ – fie curate, fie cu multa gheata. Ca atare, un pahar clasic de cristal face servirea perfecta. Grosimea sa izoleaza gheata de caldura palmei tale si confera paharului o greutate linistitoare, in timp ce te bucuri de bautura pe indelete.

Pahare de gin de cristal

Cu gama sa larga de produse botanice si garnituri, ginul garanteaza si un pahar propriu. Acesta ar putea fi ca un balon de gin cu mult spatiu pentru gheata si ingrediente proaspete sau un pahar clasic highball pentru un G&T.

 

Cum sa curatati paharele de cristal

Curatarea si intretinerea corecta a sticlei tale din cristal este o parte vitala a pastrarii lor pentru generatia urmatoare. Respectati urmatoarele recomandari pentru a va curata paharele in siguranta:

  • Evitati sa folositi masina de spalat vase, deoarece va estompa stralucirea cristalului. In schimb, utilizati numai apa calda cu sapun;
  • Evitati schimbarile rapide de temperatura, deoarece acestea pot cauza craparea cristalului;
  • Cand lustruiti interiorul sticlei, nu rasuciti baza in directia opusa panzei, deoarece aceasta poate duce la rupere;
  • Pastreaza marginile fine ale paharelor tale, pastrandu-le si uscandu-le intotdeauna in pozitie verticala.