Bine ați venit în lumea jucăriilor din lemn

Ești gata să-ți trăiești copilăria? Cel puțin 5-6 minute – în timp ce citiți acest articol. Și apoi pentru încă 5-6 minute … sau ore – în timp ce te joci cu copiii tăi și jucăriile lor din lemn. Crede-mă, vei găsi fascinant timpul petrecut în acest fel.

 

Dar ce zici de copiii tăi? Le vor plăcea jucăriile din lemn de modă veche în anii jucăriilor RC super-moderne și jocurilor pe computer? Fii sigur, o vor face. Jucăriile retro sunt încă atractive pentru copii și motivele sunt prea puternice pentru a fi aruncate în întuneric de moda de astăzi. Jucăriile sunt pur și simplu mai bune pentru copiii tăi – și îți voi spune de ce.

 

Jucăriile din lemn îi ajută pe copii să învețe. Când se joacă cu ei, copiii mici își antrenează abilitățile motorii fine, grosiere, mușchii și abilitățile de mișcare. Aici vorbesc mai ales despre jucăriile mari, jucării cum ar fi mașinile cu pedale, caii și așa mai departe.

 

Multe dintre jucării depășesc cu mult învățarea fizică. Acestea implică diverse jocuri ale minții care sporesc dezvoltarea cognitivă la copii. Unele dintre cele mai bune blocuri și jocuri de societate sunt realizate din lemn – în special cele destinate copiilor mici. Desigur, există și o mulțime de jocuri de masă din plastic.

 

Jucăriile mecanice din lemn sunt cele mai puternice instrumente pentru creșterea creativității și curiozității copiilor. Mecanismele lor sunt de obicei suficient de simple pentru a fi examinate și înțelese de la copiii cu vârsta peste 4-5 ani. Și învățarea se întâmplă insensibil în timp ce te distrezi mult.

 

Jucăriile din lemn sunt în general mai bune decât jucăriile din plastic. Știu că multe dintre funcțiile pe care aceste jucării le oferă sunt incluse în majoritatea jucăriilor din plastic și tablă. Dar cele din lemn au alte avantaje:

 

– Sunt naturale și calde. Aceasta este probabil prima care îi vine în minte fiecărui părinte atunci când compară jucăriile din lemn și plastic. Lemnul are o energie vie pe care copiii o pot simți.

 

– Sunt ecologice. Știți că plasticul poluează Pământul în fiecare zi pentru mulți ani de acum încolo. Pe de altă parte, lemnul este doar lemn – face parte din natură și se întoarce de unde a venit. Și nu uitați că lemnul este un material completabil.

 

– Sunt durabile. Jucăriile de calitate pot rezista la orice fel de joc dur și, în general, durează mult mai mult decât jucăriile din plastic. Acest lucru este valabil mai ales pentru jucăriile mecanice care au unelte.

 

– Jucăriile din lemn păstrează amintiri. Sunt șanse să aveți unele dintre aceste jucării de la părinți. Puteți spune același lucru pentru o jucărie de plastic? A supraviețuit vreo copilărie pentru copiii tăi? Improbabil. Pe de altă parte, cele din lemn se pot transforma într-o relicvă de familie.

 

– În cele din urmă, jucăriile din lemn oferă o mai bună valoare pentru bani – mai ales datorită valorii lor îndelungate și educaționale, de obicei merită mult banii cheltuiți pentru ele.

 

Deci, cum să alegi jucării din lemn? Aceasta nu este o știință a rachetei – rareori puteți greși cumpărând orice jucărie, cu excepția cazului în care este făcută cu un gust prost sau de calitate scăzută. S-ar putea să preferați jucăriile fabricate manual, dar aveți în vedere că acestea sunt de obicei mai scumpe. Jucăriile din lemn fabricate automat sunt încă jucării din lemn și adesea nu pot fi distinse de cele artizanale, așa că nu vă lăsați obsedați de acest lucru. Când este posibil, preferați jucării mai mari și mai simple pentru copiii mici și jucării mai mici și mai complexe pentru copiii mai mari.

 

Unele jucării din lemn pot fi vopsite, dar cel mai adesea arată cel mai bine atunci când cele mai multe părți au doar culoarea naturală a lemnului. În general, este înțelept să preferați jucăriile nevopsite, deoarece acest lucru reduce riscul de a folosi vopsea nesigură în jucărie.

 

Sunteți gata să mergeți la cumpărături pentru jucării din lemn? Aștepta! Aflați mai multe despre jucăriile din lemn și jucării în general pe site-ul Kizo.ro – acest lucru vă poate oferi și mai multe idei pentru copiii voștri … și pentru dvs.!