mercedes eqc vs etron

Cat de bune sunt masinile electrice de la Mercedes?

Majoritatea producatorilor premium ofera acum un SUV complet electric, iar Mercedes EQC este oferta de dimensiuni medii a marcii germane. A fost, de asemenea, primul  vehicul electric principal si ofera un rafinament si un confort impresionant, care sunt in concordanta cu reputatia sa de lux. Cu siguranta nu este ieftin, dar exista suficienta tehnologie si kituri pentru a ajuta la justificarea pretului EQC.

Spatiul interior este putin compromis in comparatie cu rivalii, iar greutatea considerabila a lui EQC elimina experienta de condus. Cu toate acestea, ritmul super-rapid, in linie dreapta va pune cu siguranta zambetul pe buze, iar autonomia electrica utilizabila este suficient de buna pentru ca noi sa va recomandam masina.

Mercedes EQC vs Audi e-tron

Mercedes EQC se bazeaza pe Concept EQ, care a fost prezentat pentru prima data la Salonul Auto de la Paris 2016. SUV-ul a fost primul vehicul de productie complet electric al producatorului si a inceput sa se indeparteze de motorul cu ardere interna catre o gama de modele mai curata si mai ecologica.

Poate parea putin ciudat pentru Mercedes sa demareze revolutia sa electrica prin introducerea unui SUV mare si greu, dar are o serie de masini noi alimentate cu baterii de lansat in urmatorii cativa ani si are nevoie de timp pentru a construi economii de scara profitabile  cu modelele sale mai mici. SUV-urile se potrivesc, in general, si cu trenurile de propulsie electrice, datorita formei lor inalte, care lasa spatiu in suprafata podelei pentru baterii.

Mercedes EQ Concept

In loc sa proiecteze o platforma EV personalizata, Mercedes Benz a bazat EQC pe arhitectura utilizata pe modelul GLC existent . Rivalul sau Audi e-tron imparte piese si cu fratii sai Q5 si Q7 , dar alti concurenti precum Jaguar I-Pace si Tesla Model X au fost proiectati de la zero pe noi platforme, ceea ce ofera flexibilitate pentru a maximiza spatiul interior si a pastra greutatea totala mica. Atunci cand apar probleme vei gasi imediat un service autorizat Mercedes.

Puterea pentru EQC cu cinci usi provine de la o baterie de 80 kWh, cu un motor electric la fiecare axa. Aceasta configuratie aduce o putere totala utila de 403 CP, dar, mai semnificativ, exista un cuplu urias de 760 Nm disponibil instantaneu de la prima apasare a acceleratiei. Desigur, fiind un vehicul electric, EQC opereaza o transmisie automata cu o singura viteza. In ciuda cantaririi de aproape doua tone si jumatate, EQC este capabil sa atinga 0-62 mph in 5,1 secunde si mentine, de asemenea, o autonomie revendicata. de pana la 255 de mile cu o singura incarcare.

Preturile incep de la putin peste 70.000 de lire sterline pentru versiunea Sport entry-level, cu gama construindu-se prin liniile de echipare AMG Line, AMG Line Premium si Premium Plus. Toate masinile sunt bine echipate, in special cu includerea sistemelor de siguranta activa, cum ar fi Blind Spot Assist si Active Lane Departure Warning.

SUV-ul de lux Mercedes EQC ofera o autonomie electrica buna si niveluri superbe de confort si rafinament, dar este scump si putin inspirat de condus.

Motoare, performanta si unitate. Multa putere si autonomie electrica utilizabila se adauga la atractivitatea SUV-ului de lux al Mercedes EQC.

MPG, CO2 si costuri de functionare. Odata ce ati depasit pretul ridicat solicitat si costurile de asigurare, EQC ofera o gama practica si toate beneficiile obisnuite ale unui vehicul cu emisii zero.