Cât durează un serviciu funerar

Cât durează un serviciu funerar?

O slujbă tipică de înmormântare durează aproximativ o oră, deși unele înmormântări pot dura câteva zile, sub rezerva credințelor obișnuite și religioase.

Unele servicii pot dura 20-30 de minute, dar nu uitați să acordați timp suplimentar oamenilor să intre și să iasă la rezervarea unui loc. S-ar putea să doriți să vă uitați să rezervați un interval de timp dublu dacă înmormântarea poate dura doar pentru a fi în siguranță, deși nu uitați că acest lucru vă va costa mai mult în taxele de crematoriu și cimitir. Unele servicii sunt ținute în mod deliberat scurte, iar apoi este alocat un timp pentru ca oamenii să împărtășească poveștile despre decedat.

Sloturile pentru servicii funerare iasi sunt de obicei alocate pe oră, dar este posibil să solicitați mai mult timp. Unele servicii durează până la două ore, cu timpul acordat imnurilor, difuzoarelor, muzicii, lecturilor și așa mai departe. Unele locuri percep o taxă de funcționare târzie, în cazul în care serviciul rulează peste program. Puteți avea o idee aproximativă despre cât de lungă va fi înmormântarea în funcție de durata ordinii de slujire (programul de slujbă de înmormântare), care se dă pe măsură ce intrați în slujbă. Acest lucru va detalia modul în care serviciul urmează să fie structurat, de exemplu, ar putea începe cu un cântec, apoi elogiul poate fi citit și apoi pot exista o serie de lecturi de poezie. Dacă aranjați înmormântarea, discutați cu celebrantul sau cu ministrul pentru o estimare mai precisă a timpului serviciului.

Dacă trebuie să pleci devreme, fii respectuos și iese în liniște. Familia va înțelege dacă nu puteți rămâne pentru întreaga slujbă sau puteți participa doar la o parte a înmormântării. Folosiți discreția și plecați la un moment care va provoca cea mai mică perturbare.

Trezirile / recepțiile funerare tind să dureze câteva ore, dar este de așteptat ca oamenii să vină și să plece în acest timp, astfel încât să nu aveți nevoie să rămâneți până la capăt. Familia îndurerată va rămâne de obicei pe tot parcursul timpului pentru a vorbi cu oaspeții, dar nu se simte obligată să fie prezentă.

Vizitările de înmormântare, în care oamenii vizitează familia la funerară, nu durează o perioadă de timp definită. Nu există o etichetă rigidă pentru vizite, dar majoritatea oamenilor stau cel puțin 15 minute și mulți stau mai mult. Oamenii pot veni și pleca liber și nu trebuie neapărat să priviți corpul.

Cât durează un serviciu de incinerare?

Durata serviciilor de incinerare variază, dar cele mai multe durează 30-45 de minute, luând în considerare timpul de intrare și ieșire. În acest timp, serviciul de incinerare poate include un elogiu, poezii, lecturi și muzică. Sicriul nu este incinerat imediat, iar majoritatea crematoriilor așteaptă până când plângătorii au plecat.

Servicii funerare de înmormântare tind să dureze mai mult. Dacă persoana este înmormântată, poate exista mai întâi o slujbă, după formatul unei slujbe obișnuite, și apoi o trimitere a corpului în pământ, unde se spun câteva cuvinte, iar aceasta va dura de obicei încă 30 de minute. Asigurați-vă că țineți cont de timpii de călătorie între locul în care s-a ținut slujba și cimitirul sau curtea bisericii.

Dacă aranjați o înmormântare, asigurați-vă că discutați detaliile ceremoniei și modul în care aceasta va afecta durata cu directorul funerar ales.

Cât durează un serviciu de incinerare

Dacă doriți, puteți face un necrolog gratuit pentru persoana iubită online și aici, dincolo de Beyond. Pe lângă faptul că este un mod gânditor și creativ de a celebra memoria persoanei dragi, aceste pagini facilitează menținerea oaspeților la curent cu lucruri precum ora, data și durata slujbei funerare și trezirea. Puteți afla mai multe despre necrologurile noastre gratuite aici.