lampa de sare de himalaya

Cat se tine in priza lampa de sare?

Lampa de sare foloseste o roca naturala care isi are originea in Himalaya. Aceasta este formata din diferite minerale si in interior se poate plasa o lumanare sau un bec. Lampa de sare are capacitatea de a schimba sarcina electrica a aerului, ionizandu-l negativ. Aceasta inseamna ca lampa capteaza ioni pozitivi (daunatori pentru sanatate) si emite ioni negativi (care au un efect benefic).

Acest lucru se realizeaza datorita capacitatii higroscopice a sarii. Aceasta calitate face ca sarea sa atraga in aer moleculele de apa existente, in mare parte ioni pozitivi (daunatori pentru sanatate) care vor ramane prinsi in sare, in loc sa circule in aer. De asemenea, atunci cand sarea este incalzita, fie de lumanare, fie de bec, elibereaza vapori de apa curata inapoi in aer, eliminand ionii negativi (benefici pentru sanatate).

Aerul inspirat este format din ioni pozitivi si negativi, cunoscuti sub numele de aeroioni. Acesti ioni sunt produsi din cauze diferite, atat naturale, cat si artificiale, iar prezenta lor in atmosfera Pamantului este necesara vietii.

Ce beneficii ofera lampa cu sare?

Unul dintre cele mai cunoscute beneficii si pentru care majoritatea oamenilor folosesc o lampa de sare, se datoreaza puterii ei incredibile de a elimina praful, polenul, fumul de tigara si alti poluanti din aer. Lampile cu sare purifica aerul prin puterea higroscopicitatii, ceea ce inseamna ca atrag moleculele de apa din mediul inconjurator si apoi absorb acele molecule in cristalul de sare.

Lampile cu sare reactioneaza la umiditate generand mici picaturi. Acest efect este cunoscut sub numele de higroscopicitate. Cantitatea de transpiratie pe care o va genera lampa va depinde de cantitatea de umiditate. In orice caz, trebuie tinut cont de faptul ca daca lampa cu sare transpira mult, nu este normal. Apare de obicei in cazurile in care exista un nivel excesiv de umiditate in mediu.

Pentru a preveni transpiratia lampii de sare, se recomanda sa fie plasata intr-o zona uscata. Cu cat nivelul de umiditate este mai scazut, cu atat mai bine. Este indicat ca lampa de sare sa fie curatata periodic cu o carpa. De asemenea, se recomanda folosirea unor becuri LED, deoarece luminile LED genereaza temperaturi mai ridicate, astfel incat lampa va transpira mai mult.

Cat sta lampa de sare in priza?

Este indicat ca lampa sa fie tinuta in priza 24 de ore pe zi, deoarece acestea  nu consuma multa energie si sunt concepute pentru utilizare prelungita.  Avand in vedere consumul mic al lampii cu sare, o poti tine mereu in priza pentru simplul fapt ca aceasta va actiona singura si va purifica mediul in care functioneaza, fara sa fie nevoie sa faci altceva in plus, decat sa o introduci in priza.

Pe langa lampa cu sare, un alt obiect foarte cautat si benefic pentru sanatate este un inhalator cu sare. Inhalatorul cu sare de Himalaya consta dintr-un recipient ceramic in care este depozitata sare naturala granulata din Himalaya. Este destinat sa trateze multe dintre afectiunile respiratorii, cum ar fi astmul, alergiile, problemele sinusurilor si bronsita, ca urmare a calitatii proaste a aerului care este de obicei suferita in majoritatea oraselor.

Timp de secole, cristalele naturale cu sare de Himalaya au ajutat la ameliorarea tulburarilor respiratorii si la intarirea sistemului imunitar prin curatarea cavitatilor respiratorii si a plamanilor, facandu-i sa absoarba mai mult oxigen. In ceea ce priveste utilizarea sa, pur si simplu se pune inhalatorul cu sare naturala de Himalaya in gura si se inspira normal, expirand pe nas, avand grija sa nu se expire in inhalator. Uneori poate exista o experienta sarata la inceput, dar aceasta senzatie este redusa mai tarziu.