Ce este un content writer si ce face?

Cu acest post am putea clarifica indoielile cele mai frecvente, si sa ai idee ce competente are acest profesionist  si modul in care se incadreaza intr-o strategie de marketing de continut digital.

Scriitorul de continut( content writer) este o piesa cheie intr-o strategie de marketing de continut, pentru ca este persoana care va scrie toate textele si articolele  ceva mai largi decat articolele dintr-un simplu blog. Acestea pot fi:

 1. Carti electronice
 2. Texte diverse
 3. E-mailuri
 4. Pagina de destinatie
 5. Texte de pagina Web
 6. Postari pe retelele de socializare
 7. Articole sau postari

Un scriitor de continut este diferit de un scriitor, deoarece acesta din urma este de obicei dedicat scrierii de romane, povestiri sau poezii, in timp ce scriitorul de continut scrie pentru internet in formate diferite.

Ce abilitati are un scriitor de continut?

Un scriitor de continut este o persoana foarte versatila, deoarece textele pe care le face sunt utilizate in diferite medii, de obicei digitale, deci trebuie sa adune o serie de abilitati, cum ar fi urmatoarele:

 • Seo -cunostinte pentru blog-uri.Marketingul de continut se bazeaza pe articole care utilizeaza anumite cuvinte cheie pentru a pozitiona o pagina web, astfel incat scriitorul de continut trebuie sa stie sa utilizeze acel cuvant in texte, astfel incat acestea sa fie pozitionate cat mai bine posibil.
 • Abilitatea de a scrie pe diverse teme.De obicei, un scriitor de continut are de obicei o serie de subiecte in care s-a specializat pentru experienta si formarea sa, dar poate fi adaptat la alte subiecte conexe.
 • Scrierea stransa, usor de citit si empatica este necesara pentru ca textele scriitorului de continut sa ajunga la cititorii lor.
 • Flexibilitate. Un scriitor de continut poate lucra la o multitudine de proiecte si poate face lucruri foarte diferite, asa ca trebuie sa fie o persoana foarte flexibila care stie sa se adapteze la fiecare circumstanta care apare pe parcurs.

Exista o credinta total eronata ca oricine poate scrie… si de aceea textele prost scrise abunda pe Internet, cu greseli de ortografie sau greseli de scriere. O alta credinta gresita este ca multi oameni cred ca un editor investeste putin timp in scrierea textelor lor, dar acest lucru nu este deloc adevarat. Scrierea unui text care este consecvent, bine documentat si indeplineste cerintele pentru o buna pozitionare, necesita timp si destul efort.

In plus, un scriitor independent nu numai ca scrie textul, dar de cele mai multe ori trebuie sa gaseasca o fotografie potrivita, sa o redimensioneze astfel incat sa nu cantareasca prea mult si sa incarce textul si fotografia managerului de continut al clientului.

Content writer poate constitui un placut job daca ai inclinarea aceasta si de asemenea poate aduce profituri frumoase daca te dedici acesteia. Evident, nu toata lumea poate avea aceasta pasiune de a scrie, dar si daca o detii, e pacat sa nu o folosesti in avantajul tau. In fond, un content writer, este unul dintre cei mai cautati atunci cand vine vorba de scrierea textelor…