ingrasaminte foliare

Ce sunt ingrasamintele foliare?

Ingrasamintele foliare sunt substante nutritive care sunt aplicate pe frunzele plantelor pentru a le furniza nutrientii necesari pentru crestere si dezvoltare. Acestea sunt solutii sau pulberi care contin macroelemente (cum ar fi azotul, fosforul si potasiul) si microelemente (cum ar fi fierul, cuprul si zincul) dizolvate in apa sau in suspensie, si sunt pulverizate pe frunzele plantelor. Ingrasamintele foliare sunt absorbite rapid de plante prin stomatele de pe frunze si pot oferi o sursa suplimentara de nutrienti atunci cand solul nu furnizeaza suficiente elemente nutritive.

Cropmax – unul dintre cele mai bun ingrasaminte foliare 

Cropmax este un exemplu de ingrasamant foliar care este folosit pentru a stimula cresterea si dezvoltarea plantelor. Acest produs poate contine diferite formulari de nutrienti, in functie de nevoile specifice ale plantelor si culturilor tratate. Cropmax poate contine azot, fosfor, potasiu si alte elemente esentiale pentru plante, precum si microelemente necesare pentru sanatatea si dezvoltarea acestora. Pretul la Cropmax poate varia in functie de mai multe criterii, inclusiv in functie de magazin.

Cum variaza preturile ingrasamintelor si de ce?

Preturile ingrasamintelor foliare, inclusiv ale produselor precum Cropmax, pot varia in functie de producator, compozitie, cantitate si furnizor. Pentru a afla preturile exacte ale ingrasamintelor foliare si disponibilitatea acestora la Efitofarmacie sau la alte magazine, va recomandam sa contactati direct magazinul sau sa verificati site-ul web al acestuia. Preturile pot fi influentate si de conditiile pietei si de sezonul de cumparare, deci este intotdeauna util sa solicitati informatii actualizate de la furnizor.

Care sunt avantajele ingrasamintelor foliare?

Ingrasamintele foliare reprezinta o componenta esentiala a gestionarii nutritionale a plantelor, ajutand la furnizarea elementelor nutritive necesare pentru dezvoltarea si cresterea sanatoasa a acestora. Aceste ingrasaminte sunt aplicate direct pe frunzele plantelor si sunt absorbite rapid, oferind o sursa imediata de nutrienti. Ele contin adesea macronutrienti precum azotul, fosforul si potasiul, dar si microelemente esentiale cum ar fi fierul, zincul sau magneziul. Alegerea acestor ingrasaminte va depinde in mare parte si de tipul de culturi, dar si de cerintele lor specifice. Tot ce trebuie sa faci este sa selectezi corect produsele.

Utilizarea ingrasamintelor foliare prezinta numeroase avantaje, inclusiv:

  • Nutrientii din ingrasamintele foliare sunt absorbiti rapid prin frunze, evitand pierderile prin lixiviere in sol.
  • Aceste ingrasaminte sunt utile pentru corectarea rapida a deficientelor de nutrienti in plante, ceea ce previne aparitia problemelor de crestere.
  • Folosirea ingrasamintelor foliare poate creste eficienta asimilarii nutrientilor de catre plante, imbunatatind astfel randamentul si calitatea productiei.
  • Ele permit o aplicare precisa si tintita pe plante, ceea ce poate reduce utilizarea excesiva de ingrasaminte si potentialele impacte negative asupra mediului.
  • Ingrasamintele foliare pot fi utilizate pe o gama larga de culturi si in diverse etape de dezvoltare a plantelor.

 

Este important sa se utilizeze ingrasamintele foliare conform instructiunilor producatorului si sa se ia in considerare necesitatile specifice ale culturilor respective. Supradozarea sau utilizarea necorespunzatoare a acestor ingrasaminte poate avea efecte negative asupra plantelor sau poate duce la risipa de resurse. Prin urmare, gestionarea adecvata a ingrasamintelor foliare este esentiala pentru asigurarea sanatatii si a cresterii optime a culturilor agricole.