Ce tip de cada sa alegi pentru baia ta ? Cada freestanding sau incastrata?

Exista o mare varietate de modele disponibile, iar selectia formei este esentiala pentru proiectarea decorului de baie:

  • Cada incastrata: Este cea mai comuna forma de plasare si design. Cada este de obicei sustinuta de picioare (care sunt ascunse) si marginile sale intr-o structura de constructie cu rafturi. Partea sau laturile vizibile sunt acoperite cu faianta sau panouri de la acelasi producator ca si cada. Plasarea sa necesita lucrari de zidarie. Unii producatori includ picioarele pentru plasarea cazii. Mastile sunt de obicei vandute separat, deoarece sunt optionale: pot fi inlocuite cu pereti de constructie.
  • Cada freestanding: Aceasta forma de plasare este de obicei aleasa in bai mari, in care cada dobandeste un rol principal. Exita mai multe variante dimensionale pe care le poti alege, cea mai comuna fiind cada freestanding goodbath. Exista doua optiuni:

* Cada cu picioare de sprijin este sustinuta numai pe patru metri de suporturi. Suporturile indeplinesc, de asemenea, o functie decorativa, deoarece sunt vizibile, precum si exteriorul cazii. De obicei, acestea sunt cazi acrilice si, in functie de designul picioarelor, ele pot da baii un aer clasic si impunator sau mai industrial sau retro.

* Cada suprapusa pare sa se odihneasca direct pe podea (desi are picioare ascunse sau o structura similara) si este dintr-o singura bucata (desi pot avea “fusta” detasabila, furnizata de producator). Acestea sunt de obicei realizate din acrilic sau alte materiale sintetice cu care se realizeaza modele foarte estetice, de obicei in stil contemporan. Ele sunt de obicei ovale sau usor rotunjite in forma.

Cazile freestanding stabilesc tendinte. Exista diferite forme si chiar culori, concepute pentru a se coordona cu restul elementelor baii si pentru a realiza astfel un spatiu in care totul este in armonie perfecta.

  • Cazile de dus: Sunt o optiune foarte populara pentru ca sunt o selectie perfecta pentru orice baie care nu are prea mult spatiu. Acest tip de design ne permite sa instalam un dus peste cada, economisind spatiu si, prin urmare, ne permite sa cream un stil minimalist si elegant. Disponibil in design-uri in versiune simetrica (in forma de P), in versiunea din coltul din dreapta sau in versiunea din coltul din stanga si se adapteaza la orice spatiu.

. Bugetul disponibil

  • Dimensiunea standard a unei cazi variaza de la 140 cm la 190 cm. Daca alegeti un model standard, acesta va fi intotdeauna mai ieftin. Orice model la comanda va avea un pret mai mare.
  • Cazile sunt realizate din materiale diferite. Cele mai frecvente sunt cazile de otel si acrilicele. Cazile din fonta pot fi, de asemenea, gasite, dar sunt mai scumpe si nu se potrivesc tuturor stilurilor.

 Materiale

Cazile pot fi fabricate cu diferite materiale:

  • Cazi acrilice: Disponibil intr-o varietate de modele si dimensiuni care ofera o mare flexibilitate in ceea ce priveste designul. Acestea sunt cea mai populara optiune, deoarece caracterizeaza un design simetric, usor, economic si, prin urmare, sunt foarte usor de instalat. (cada de baie freestanding)
  • Cazi de otel: Sunt vechi si cele mai economice, au o atingere rece si tare, neplacute. Ele sunt de obicei mai putin flexibile in ceea ce priveste forma lor, dar caracterizeaza un design robust si sunt extrem de durabile.
  • Cazi de fier:Reusesc sa dea un aer impunator si sofisticat baii, se obisnuiesc sa puna ca element central al baii. Pretul acestor cazi este foarte mare, iar atingerea este rece ca cele din otel.