Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand cumperi o rigola in baie ?

Dincolo de marca si aspect estetic, atunci cand pornesti la cumparaturi trebuie sa te asiguri ca modelul de rigole dus ales este de calitate si intruneste toate conditiile pentru a fi utilizat in cele mai bune conditii pe termen lung. Aceste rigole dus sunt esentiale pentru a asigura scurgerea apei si sunt importante a fi instalate. Se folosesc in special pentru constructia unui dus tip walk – in, care sunt foarte moderne si ideale pentru orice baie, indiferent de marime.

Atunci cand cumperi rigole dus, este esential sa tii cont de cateva lucruri care pot face diferenta dintre un produs de calitate si unul care va necesita inlocuire dupa un anumit timp de utilizare.

 Materialul din care sunt fabricate aceste rigole

Cele mai ieftine optiuni de pe piata sunt rigolele pentru dus fabricate din PVC sau polipropilena. Rezistenta este una acceptabila si datorita greutatii scazute este mai usor de instalat. Insa, atunci cand iei in calcul optiunea de a achizitiona ceva mai ieftin trebuie sa te asiguri ca raportul calitate – pret este unul foarte bun. Daca vrei sa investesti in rigole  de calitate atunci cea mai buna optiune sunt cele fabricate din ABS cu capac din inox, faiantabile sau nu.

Si, pentru cei care nu tin cont de costuri si doresc doar ceea ce este mai bun, pot opta pentru rigole dus fabricate din inox. Acestea au o rezistenta foarte ridicata, ceea ce le face perfecte pentru o investitie pe termen lung.

Dimensiunea rigolei

Este unul dintre aspectele cele mai importante de luat in calcul. Daca baia ta este una de dimensiuni mici, atunci iti recomandam sa cumperi rigole dus de 40 – 50 cm. cele mai multe bai permit montarea unei rigole dus cu o dimensiune de 60 -70 cm dar daca nu esti sigur care ti s-ar potrivi cel mai bine iti recomandam sa apelezi la un instalator profesionist care te va informa legat de cele mai potrivite modele.

In cazul in care ai o baie de dimensiuni generoase, poti opta si pentru rigole dus cu o dimensiune de 80 – 90 cm. Vei putea gasi si modele mai generoase ca dimensiune dar, aici trebuie sa vezi mai intai cat din suprafata baii o vei aloca pentru un dus tip walk in.

Rigole dus cu functii suplimentare

Daca ai planuit sa utilizezi rigole dus pe termen lung atunci te vor ajuta si unele functii suplimentare precum curatarea mai usoara, carlig special pentru ridicarea capacului, sita interioara pentru par, accesoriu anti miros, etc. Acestea sunt necesare in special daca locuiesti la bloc si, instaland aceste accesorii suplimentare nu numai tu te vei bucura ci si vecinii tai.

Design-ul rigolei de dus

Atunci cand cumperi rigole dus, nu numai caracteristicile tehnice sunt importante ci si design-ul. Daca optezi pentru modele mai ieftine atunci design-ul va fi relativ simplu dar in cazul modelelor de calitate superioara vei putea alege din mai multe modele.

Design-ul il alegi fie in functie de preferinte fie pentru a asorta totul cu design-ul existent. Daca iti doresti o baie amenajata respectand chiar si ultimele reguli de design interior atunci cea mai buna optiune este sa alegi un model faiantabil.