tractari auto brasov

Cum alegem o firma de tractari auto

Cred ca nu exista soferi care sa isi doreasca sa ramana cu masina imobilizata pe drum si cu toate acestea exista soferi nepregatiti in situatiile in care acest lucru se intampla. Indiferent de experienta pe care o ai ca sofer sau ce masina conduci, intr-o astfel de situatie solutia cea mai rapida este sa apelezi urgent la o firma de tractari auto brasov.

De ce firma si nu privat?

In primul rand ca firmele de tractari auto au autorizatie si iti ofera asigurare pe durata transportului, lucruri pe care un privat nu ti le poate oferi.

Exista multe de firme care ofera servivii de tractari auto, trebuie sa cautati cu atentie firma cea mai potrivita pentru voi. Ideal ar fi sa alegi o firma de tractari din zona locului in care te afli pentru a tracta masina pana la primul service auto. Asa vei reduce kilometri parcursi de masina de interventie si costurile tale vor fi mul mai mici.

Servicii oferite de o firma de tractari

– transport pe platforma auto a autovehiculelor cu numere de inmatriculare sau inspectii tehnice expirate.
– transport pe platforma auto cand expuneti masini la vanzare in targuri auto.
– tractarea de utilaje agricole sau alte ansamble voluminoase.
– tractari autoturisme defecte spre orice service in vederea reparatiei.
– tractari autoturisme avariate in urma unui accident.
– asistenta rutiera si depozitarea masinilor avariate in parcarea proprie.

Tractarea auto din punct de vedere legal

Regulamentul de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, cunoscuta publicului larg sub denumirea de Codul rutier, stabileste la art. 157 normele legale privind remorcarea unui autovehicul, care trebuie respectate de toti participantii la trafic.

Astfel, remorcarea unui autovehicul se face cu respectarea urmatoarelor reguli:

– conducatorii autovehiculelor tragator si, respectiv, remorcat trebuie sa posede permise de conducere valabile pentru categoriile din care face parte fiecare dintre autovehicule;

– autovehiculul tragator sa nu remorcheze un autovehicul mai greu decat masa lui proprie, cu exceptia cazului când remorcarea se efectueaza de catre un autovehicul destinat special depanarii;

– remorcarea trebuie sa se realizeze prin intermediul unei bare metalice în lungime de cel mult 4 m. Autoturismul ale carui mecanism de directie si sistem de franare nu sunt defecte poate fi remorcat cu o legatura flexibila omologata, in lungime de 3-5 m. Bara sau legatura flexibila trebuie fixata la elementele de remorcare cu care sunt prevazute autovehiculele;

– conducatorul autovehiculului remorcat este obligat sa semnalizeze corespunzator semnalelor efectuate de conducatorul autovehiculului tragator. Atunci când sistemul de iluminare si semnalizare nu functioneaza, este interzisa remorcarea acestuia pe timpul noptii si in conditii de vizibilitate redusa, iar ziua poate fi remorcat daca pe partea din spate are aplicate inscriptia “Fara semnalizare”, precum si indicatorul “Alte pericole”.

Seviciile unei firme de tractari auto brasov cu experienta sunt asigurate de specialisti si detine asigurare CMR, o polita de asigurare care acopera pagubele marfii transportate, ale vehiculelor, din momentul in care acestea au fost preluate si pana la destinatie.

Va dorim drum bun si calatorii fara evenimente!

Articol optimizat in motorul de cautare Google de SEO WEB MARKETING  – Servicii promovare SEO Timisoara.