Cum sa ai grija de ochelarii de soare

Va oferim cateva sfaturi, astfel incat sa puteti avea grija de ochelarii de soare si sa le oferiti o intretinere care sa le ofere o longevitate si o durata mai mare de utilizare, astfel incat sa aveti cat mai mult timp posibil inainte de a fi nevoie sa cumparati altii noi. Puteti cumpara rame silhouette pentru ochelari.

 

Sfaturi pentru a avea grija de ochelarii de soare

  1. Cum ii scoti si cum ii pui

Sa incepem cu actiuni simple pe care multi dintre noi le gresesc. Cand va puneti si va scoateti ochelarii, incercati sa tineti ambele brate cu ambele maini in acelasi timp. De obicei, operam tinand un brat si fortand ochelarii atunci cand ii scoatem de la ochi, ceea ce poate provoca stricarea ochelarilor.

 

  1. Cat de important este sa ingrijesti corect.

Cand nu sunt utilizati, pastrati-i curati in toc. Acesta este cel mai bun mod de a evita orice accident viitor. Inutil sa spun, daca ii pastrati intr-un rucsac, nu ii lasati liberi sau intr-un toc moale de panza. Chiar daca dureaza un pic mai mult, cel mai bine este sa ii țineți într-un toc rigid, pentru a proteja ochelarii.

  1. Fiti mai atenti atunci cand ii depozitati sau ii lasati oriunde

De multe ori ne dam jos ochelarii si apoi ii lasam pe bordul masinii sau pe masa. Acest tip de actiune repetitiva este actiunea care provoaca deformari si zgarieturi pe lentile. Aveti grija sa nu lasati ochelarii cu fata în jos, pe lentile si / sau sa ii deschideti; sa evitati sursele de caldura : daca ochelarii sunt lasati la soare intr-o masina, se pot incalzi si deforma.

  1. Nu ii curatati in nici un fel si in mijlocul exercitiilor fizice sau al sportului.

Acesta este celalalt motiv mai frecvent pentru care ajung sa zgarie. Cand mergem pe bicicleta, avem tendinta de a-i curata cu tricouri, ceea ce ne va determina sa zgariem lentilele cu tricoul in sine si murdaria de pe lentile.

 

  1. Nu va ganditi la curatarea uscata a acestora

Din punctul de mai sus, daca ii stergeti pe uscat, tot ce reusiti sa faceti este sa trageti murdaria de pe lentile pe toată suprafata lor, ceea ce ii va zgaria. Pentru a evita acest lucru – daca dorim sa curatam – cel mai bine este sa folosim laveta speciala de microfibra si sa va asigurati ca nu exista nicio urma de praf sau nisip pe lentila inainte de curatarea lentilei – puteti sufla putin pe ochelari sau spala ochelarii pentru a incerca sa indepartati nisipul.

  1. Utilizati apa si sapun pentru a curata

Daca doriti sa ii curatati de-a lungul drumului si puteti folosi apa, este mai bine sa lasati apa sa curga pe lentila si apoi sa se usuce cu o laveta specială de microfibra. Odata ce ajungem acasa, putem adauga, de asemenea,  sapun lichid (nu abraziv) si apa pentru a curata in mod corespunzator ochelarii.

  1. Sudoarea este marele inamic invizibil

Uneori nu stim ca transpiratia proprie poate provoca ochelarii nostri sa se deterioreze.Prin urmare, luati ceva timp pentru a-i curata cu atentie, astfel incat sa poata rezista mai mult in stare mai buna.