Cum să înființezi o firmă în doar 3 pași

Oricât de mare ar fi entuziasmul când vrei să începi propria afacere, atunci când vine momentul să îți înființezi firma, parcă ți se mai taie elanul. Dacă ești la început de drum și nu ai timp de umblat pe drumuri, poți apela la o firmă specializată pentru înființarea unei firme și pentru servicii de contabilitate.

Cum să înființezi o firmă în doar 3 pași

Oricât de mare ar fi entuziasmul când vrei să începi propria afacere, atunci când vine momentul să îți înființezi firma, parcă ți se mai taie elanul. Pentru cineva aflat la început de drum sau care nu are timp de umblat pe drumuri, deschiderea unei firme poate da mari bătăi de cap, indiferent că e vorba de înființarea unui SRL sau a unui PFA.

Aceasta, pentru că este necesară o temeinică documentare prealabilă, iar uneori termenii întâlniți nu sunt chiar pe înțelesul tuturor. Urmează apoi etapa întocmirii actelor necesare pentru deschiderea unui PFA ori a unui SRL, după care acestea trebuie depuse – eventual refăcute, dacă nu sunt completate corect. Mai sunt de completat formulare, de plătit taxe – activități care necesită multă răbdare și timp.

Chiar și simpla citire a acestor rânduri pere demotivantă, însă noi nu ne-am propus să te descurajăm. Din contră, venim în sprijinul tău cu o soluție mult mai simplă pentru înființarea unei firme, care te scutește de toată alergătura și de toate celelalte bătăi de cap, lăsându-ți timpul necesar pentru a te concentra asupra viitoarei tale afaceri.

Ce îți propunem noi

Noi, cei de la Kontto suntem o firmă de contabilitate puțin mai altfel, pentru că pe lângă serviciile obișnuite pe care le oferă o astfel de firmă, venim în sprijinul clienților noștri și prin sprijin în deschiderea unei firme. Mergem chiar mai departe de atât, și preluăm întreaga responsabilitate a înființării firmei, implicit toate bătăile de cap despre care am amintit mai devreme.

Avem specialiști cu experiență în domeniul înființării de SRL-uri, așa că nouă nu ne va fi deloc dificil să ne ocupăm de toate formalitățile, iar timpul de așteptare până eliberarea certificatului de înregistrare a firmei va fi unul cât mai scurt.

Mai mult de atât, îți acordăm și consultanță în cazul în care ai nevoie, oferindu-ți cele mai bune soluții pentru ideea ta de faceri.

Care sunt pașii de urmat

Rezolvăm toate detaliile legate de înființarea firmei în doar trei pași simpli, pe care ți-i vom descrie în cele ce urmează.

Discuția inițială

Dacă vrei să deschizi o firmă în Iași, primul pas trebuie să îl faci tu, prin a stabili o legătură cu noi.

În cadrul acestei prime întâlniri ne vom cunoaște și vom discuta despre domeniul de activitate în care vrei să îți începi afacerea, despre forma de organizare cea mai potrivită, despre sediul social, numărul de asociați și alte detalii care ne vor ajuta să găsim pentru tine cea mai bună soluție.

Cum spuneam și mai devreme, noi îți putem oferi și consiliere în privința alegerii codurilor CAEN potrivite, alături de alte servicii de consultanță, în funcție de nevoile tale.

Pregătirea și depunerea dosarului

Urmează etapa cea mai stresantă pentru mulți dintre cei care își înființează un SRL pe cont propriu, și anume întocmirea dosarului, cu toate documentele aferente.

După ce am căzut de acord asupra tuturor aspectelor în discuția inițială, preluăm noi misiunea completării actelor și întocmirii dosarului, pe care îl depunem apoi la filiala din Iași a Oficiului Național al Registrului Comerțului.

Ca să-ți faci o idee, dosarul conține următoarele documente:

  • O cerere de înregistrare pe care ți-o punem noi la dispoziție;
  • Dovada rezervării denumirii firmei;
  • Copii certificate ale documentelor de identitate;
  • Documentul care atestă dreptul de folosință a spațiului cu destinație de sediu social, eventual și un alt document similar pentru spațiile cu destinație de sediu secundar;
  • Specimenele de semnătură;
  • O serie de declarații tip;
  • Chitanțe care să ateste plata tuturor taxelor pentru înființarea firmei.

Vom avea nevoie doar de datele tale personale și, dacă este cazul, ale asociaților, de specimenele de semnătură și de documentul privind dreptul de folosință a spațiului folosit ca sediu social.

Actele originale vor rămâne, la tine iar noi vom păstra copiile, și tot noi ne vom ocupa de plata tuturor taxelor și completarea declarațiilor tip.

Apoi, după ce dosarul este complet, îl depunem spre aprobare la Registrul Comerțului și așteptăm documentele de înregistrare a firmei, în termenul legal.

Înmânarea actelor de înregistrare

În tot acest timp, tu te poți ocupa de alte aspecte legate de afacerea ta, iar când documentele sunt gata, te anunțăm în primul moment.

Deși înmânarea actelor este ultimul pas în procesul de înființare a firmei, nu ne dorim să reprezinte și sfârșitul colaborării noastre, ci din contră, un nou început.

Contează pe KONTTO

Pentru un antreprenor la început de drum, poate fi dificil să se descurce cu toate problemele care țin de contabilitate și să fie la curent cu toate prevederile din domeniul fiscal. Voi te putem ajuta în continuare să faci primii pași cu noua ta firmă și să își dezvolți afacerea, oferindu-ți o gamă completă de servicii de contabilitate.

Mai exact, ne putem ocupa cu întocmirea tuturor documentelor contabile, a situațiilor financiare, precum și cu depunerea lor în termen la autoritatea fiscală. De asemenea, îți oferim asistență pe parcursul controalelor de la ANAF și te ținem la curent cu schimbările fiscale.

Poți lăsa în seama noastră și tot ceea ce ține de Serviciile de Resurse Umane și Salarizare și absolut toate detaliile care țin de latura financiară a afacerii tale.

Noi suntem nerăbdători să ne cunoaștem, așa că te așteptăm să intri în legătură cu noi completând formularul online de pe site-ul KONTTO și comunicându-ne cum te putem ajuta. De asemenea, ne poți suna la 0740 06 09 06 pentru a discuta despre înființarea unui SRL, sau la 0746 277 968, dacă ai deja o firmă și vrei să te ajutăm cu contabilitatea.

Nu în ultimul rând, poți să ne găsești și la sediu nostru din Iași, de pe strada Chișinăului, nr. 45, la etajul 1, camera 1-5.