Cum se poate ataşa un tobogan la o piscina existentă?

Dacă aveți copii sau chiar nepoți, un tobogan este un plus distractiv la piscina dvs, care va aduce cu siguranță râsete și amintiri prețioase.

Puteți adăuga un tobogan la o piscină existentă, atâta timp cât respectați anumite instrucțiuni de siguranță. Iată ce trebuie să știți:

Poziţionarea toboganului

Primul lucru pe care trebuie să îl decideți este unde să puneți toboganul. Pentru a instala un tobogan, aveți nevoie de suficient spațiu pe terasa dvs. Pentru majoritatea modelelor, aceasta înseamnă o suprafață minimă de 7 ‘x 15’.

Când alegeţi zona, asigurați-vă că veți avea loc în continuare să vă plimbați în jurul piscinei. De asemenea, nu doriți ca toboganul să se afle în mijlocul zonei principale în care oamenii ar putea să stea. Sau ca toboganul să devină un obstacol vizual și fizic în mijlocul petrecerii.

În mod ideal, toboganul ar trebui să se afle în partea opusă a piscinei faţă de locul principal de relaxare, zona de grătar etc. Oriunde îl așezați, asigurați-vă că există un punct de ieșire din piscină relativ aproape de tobogan.

Ca și în cazul trambulinelor, toboganele au nevoie de o adâncime minimă a apei. Ele trebuie instalate pe o adâncime de apă de cel puțin 36 inci. Acest lucru înseamnă, în general, mijlocul unui bazin, unde adâncimea nu este nici cea mai mare, nici cea mai mică. Dacă apa este prea puțin adâncă, cel care se dă pe tobogan poate atinge fundul piscinei, ceea ce este periculos. Cu toate acestea, instalarea toboganului în capătul cel mai adânc poate fi nesigură pentru copiii mai mici sau pentru înotătorii fără experiență.

Alegerea toboganului pentru piscină

Următorul pas este să alegeți toboganul pentru piscină. Sunt importante: modul în care dispozitivul se atașează la punte, adâncimea apei în funcție de forma și tipul bazinului și preferințele dvs.

Ar trebui să vă măsurați piscina pentru a verifica de două ori adâncimea și forma fundului, mai degrabă decât să vă bazați pe informațiile de la un proprietar anterior. Majoritatea toboganelor pentru piscină au o ușoară curbă și vin în versiuni stânga sau dreapta (din perspectiva celui care coboară); direcția pe care o alegeți depinde de obicei de spațiul disponibil. Sau ați putea alege un model elicoidal. Acesta formează o spirală și se poate încadra uneori într-o amprentă mai mică a punții.

Toboganele de piscină au de obicei o limită de greutate de 125 de kilograme; asigurați-vă că această limită nu este depășită, din motive de siguranță. Atunci când aveţi invitaţi la piscină, este o idee bună să le atrageţi politicos atenţia. Există unele modele de tobogane care suportă o greutate ceva mai mare, în general de maxim 150 de kg.

Indiferent de modelul ales, asigurați-vă că respectați standardele de siguranță. Luaţi în calcul factori precum:

  • Rezistenţa toboganului
  • Evitarea muchiilor ascuțite
  • Designul scării, inclusiv lățimea benzii de rulare și dimensiunea platformei, dacă este necesar
  • Designul balustradei

Adăugarea unui tobogan la piscina dvs este o modalitate fantastică de a asigura distracția pentru generațiile mai tinere (și nu atât de tinere în cazul toboganelor mai mari). Cu toate acestea, trebuie să alegeți dispozitivul care să se potrivească spațiului dvs. și să vă asigurați că este instalat corect pentru a fi cât mai sigur posibil. Când este sigur pentru toată lumea, este distractiv pentru toată lumea!

Dacă nu aveţi încă o piscină dar intenţionaţi să instalaţi una, alegeţi unul dintre modelele disponibile de Piscine Premium şi solicitaţi să includă din start în proiect acest element suplimentar de plăcere şi distracţie.