Cum se realizeaza corect manichiura cu gel?
Exista un motiv pentru care lacul de unghii cu gel a devenit un pilon modern al frumusetii: este practic indestructibil, incredibil de lucios si este oferit in aproape fiecare salon de unghii. Totusi, cel mai atragator aspect al unei manichiuri cu gel este riscul redus ca manichiura sa se strice.
Ce este gelul de unghii?
Gelurile sunt compuse din ingrediente mai puternice care prind unghia mai strans decat lacurile traditionale si sunt suficient de puternice pentru a rezista la uzura zilnica fara a se ciobi. Cateva diferente intre geluri si oja normala tin tocmai de aceasta rezistenta. Gelul este mai flexibil, astfel incat rezista la presiune; gelurile se intaresc sub o lampa UV sau LED, iar oja se intareste la contactul cu aerul. Gelurile trebuie indepartate prin frezare, in timp ce lacul poate fi sters cu usurinta cu un agent de indepartare a lacului de unghii. Click aici pentru a vedea mai multe tipuri de lacuri de unghii de foarte buna calitate, inainte de a alege unul.
Lasa-ti unghia naturala sa respire din cand in cand
Indiferent daca optezi sau nu pentru un gel sau o formula traditionala de lac, adevarul este ca manichiura de orice fel afecteaza unghiile naturale. Procesul prin care trece unghia prin manichiura poate duce la deshidratarea si subtierea placii unghiei. Sunt clienti care pot veni cu unghii exfoliate sau extrem de subtiri. De aceea este important ca din cand in cand sa lasi unghiile sa respire fara niciun produs pe ele.
Nu elimina niciodata gelul prin exfoliere
Un lucru destul de comun printre adeptii gelului este procesul de curatare a unghiilor. Cand culoarea incepe sa se ridice, ai putea fi tentat sa o elimini, aproape ca si cum ati face o crusta. Pe masura ce incepe peelingul si ridicarea, apa se poate infiltra in unghie. Zona de sub unghie poate gazdui bacterii si poate provoca ciuperci. Odata ce incepe faza de peeling, este greu sa te abtii sa cojesti unghiile. Daca tragi de acest gel este posibil sa iei si cateva straturi din unghie cu tot cu oja. Acest tip de daune pot avea nevoie de aproximativ 6 luni pentru a se repara. De aceea este important sa te intorci la salon pentru indepartarea corecta a gelului de pe unghii.
Ingredientele din gel conteaza
Este ideal sa alegi un gel cu o compozitie buna. Dupa testele clinice, in doze mari, s-a descoperit ca unele ingrediente provoaca inflamatie, impreuna cu multe alte efecte secundare adverse, cum ar fi tulburarea functiei hepatice si tiroidiene, de exemplu. Din fericire, majoritatea gelurilor de unghii de calitate profesionala fabricate astazi nu contin aceste ingrediente.
Tinand cont de toate aceste sfaturi, manichiura cu gel poate fi acum o solutie perfecta pentru toti cei care isi doresc o manichiura cat mai rezistenta si cat mai potrivita pentru toate ocaziile. Manichiura cu gel este un mare ajutor pentru toate persoanele interesate sa obtina rezultate de lunga durata si vor sa evite problemele comune cum ar fi exfolierea unghiilor in cele mai nepotrivite momente.