DentoCare

Dantura definitivă și aparatul dentar

Aparatele dentare sunt fiabile și mai eficiente dacă sunt alese corect. Pot fi instalate sisteme combinate pentru a îmbunătăți estetica. Aparatele dentare metalice sunt fixate numai pe dinții laterali, care sunt invizibili atunci când zâmbești. În zona vizibilă, modulele elesice de safir sau ceramică sunt instalate pe dinții frontali.

Prețul unui aparat dentar la DentoCare depinde de materialul din care este realizat. Prin montarea unui aparat dentar poți să obții un zâmbet frumos într-un timp scurt și la un preț accesibil, corecția patologiei închiderii maxilarului și corectarea poziției dinților. Acest lucru crește costul tratamentului, dar face ca aparatul să fie mai puțin vizibil. Încălcarea creșterii dinților în stomatologie se numește malocluzie, deoarece locația patologică sau alte abateri determină poziția greșită a maxilarelor.

Este necesar să se rezolve problema mușcăturii incorecte chiar din copilărie, chiar dacă nu este foarte pronunțată. În absența tratamentului, pot apărea multe probleme la vârsta adultă (tulburări de dicție, probleme cu mestecarea alimentelor, boli dentare frecvente etc.). Alinierea dinților fără aparat dentar la adolescenți este permisă dacă există goluri între doi dinți sau mai multe unități, curbură la 1-2 dinți, deplasarea poziției cu 1-2 dinți față de întregul rând, dinte răsucit, diferite înălțimi ale dinților, contraindicații pentru purtarea aparatelor dentare.

În cazul în care încălcările sunt grave, atunci este greu de rezolvat fără un aparat dentar. Chiar și cu abateri minore, este indicat un aparat dentar. Acceptabilitatea unui astfel de tratament alternativ este evaluată de către ortodont.

Tehnici de îndreptare a dinților

Se recomandă corectarea mușcăturii numai după ce copilul și-a înlocuit complet dinții de lapte cu cei permanenți. Acest lucru se întâmplă până la vârsta de 10-12 ani, uneori mai târziu. Cu toate acestea, în cazul patologiilor severe, este permisă purtarea unor aparate dentare speciale încă de la vârsta de 3 ani. În acest sens, produsele ortodontice moderne au un avantaj semnificativ față de aparat dentar. Fiecare dintre dispozitivele ortodontice are propriile caracteristici specifice de proiectare, efect și tratament. Din aceste motive, ortodontul determină modelul corect al aparatului dentar în conformitate cu tabloul clinic individual.

Aparatele dentare sunt structuri fixe ortodontice complexe care corectează poziția dinților unei persoane în caz de malocluzie și nereguli la nivelul dentiției. Aparatul dentar oferă cea mai bună potrivire în timpul adolescenței. Apoi, efectul se realizează în timp de 8-10 luni. La o vârstă mai înaintată, perioada se prelungește, iar la sfârșitul procesului de mineralizare, oasele se întăresc și dinții se mișcă mai încet. Perioada de corecție crește de la 1 an la 2-3 ani. În orice caz, aparatele dentare fixe metalice funcționează mai bine decât altele.

Cât timp se poartă aparatul dentar?

Ortodontul recomandă cât timp să porți aparatul dentar, indiferent dacă este demontabil sau fix. Purtarea dispozitivelor de fixare conform instrucțiunilor care ți se oferă, este cel mai bun mod de a menține noua poziție a dinților după tratamentul ortodontic. Există multe motive pentru care dinții continuă să se miște chiar și după tratamentul ortodontic. Dinții nu se află într-o structură de beton, ci sunt localizați în maxilar. Deoarece țesutul din jurul dinților este supus unei schimbări constante (procese de resorbție și remodelare), dinții pot continua să se miște după îndepărtarea aparatelor dentare. Purtarea aparatelor dentare este metoda prin care dinții tăi vor rămâne în poziția corectă.