De ce ai nevoie de un service camioane de incredere?

Toate firmele de transport sau de contructii care in general au flote mari de masini, au nevoie de un service camioane de incredere, o firma care sa-i ajute in intretinerea camioanelor si a altor vehicule de transport.

Pentru ca au un program incarcat si bine stabilit, orice intarziere provocata de defectiuni poate crea probleme sau cel putin ingreuneaza mersul lucrurilor.

Verificarile periodice la service

Cum este normal, periodic toate vehiculele au nevoie de reparatii. Cand ajung la un anumit stadiu de uzura, camioanele  ori vor fi schimbate, ori ajung la revizie completa.

Intre timp insa, camioanele sunt verificate periodic ca sa se depisteze toate defectiunile posibile. Cel responsabil de intretinerea flotei de camioane aduna informatii de la soferi despre comportamentul vehiculelor la intoarcerea din deplasari.

De multe ori, detalii marunte si care par nesemnificative pot semnala uzura unor piese. Acestea pot fi simptome abia detectabile la care trebuie neaparat sa fim atenti. Un sunet ciudat sau un miros neplacut ne poate arata ca ceva nu functioneaza cum trebuie.

Incepand de la defectiunile usoare pana la cele grave, toate trebuie verificate si remediate. Astfel eliminam riscul de defectiune in deplasare.

Sunt foarte multi care desi observa unele mici defectiuni, totusi amana mersul la service. Poate pe moment mai economisesc astfel ceva bani dar daca se ajunge la defectiuni serioase, cheltuielile vor creste foarte mult.

Alege un service camioane de incredere

De fiecare data cand alegem un colaborator, o facem dupa anumite criterii. Aceste criterii de selectie sunt foarte diferite la fiecare firma. Unii isi aleg colaboratorii in functie de pretul practicat de acestia, altii in functie de calitatea muncii sau a increderii in ei.

Cert este ca un service camioane de incredere poate aduce mult mai multe beneficii decat unul ieftin. Important este sa stim ce calitate ofera un service ieftin pentru banii respectivi, ce garantie si nu in ultimul rand in cat timp rezolva problema noastra.

Timpul reparatiei, un criteriu important!

Da, de multe ori probabil, cel mai important criteriu in alegerea unui service de reparatii este timpul. In unele domenii cum este si in cel al reparatiilor cutiilor de viteze, timpul de executie este un factor decisiv.

In primul rand pentru ca fara cutie, vehiculul nu poate functiona si nu aduce venit firmei respective. Faptul ca vehiculul nu aduce venit, fiind la reparat, poate cauza pierderi mai mari decat repararea acestuia la un cost mai mare.

Adevarul este ca o cutie de viteze camioane poate fi reparata in doar cateva ore. Singurul motiv pentru care cutiile nu ajung sa fie reparate rapid este din cauza pieselor de schimb care nu exista pe stoc.

Astfel se pot pierde mai multe zile la rand pana piesa ajunge la mecanic si acesta o poate monta.

Care este starea camionului pe care il conduci?

Probabil aceasta ar trebui sa fie prima intrebare adresata unui sofer cand acesta revine din deplasare.

Motivul este unul simplu, daca se depisteaza defectiuni mici, acestea pot fi remediate rapid, chiar inainte ca vehiculul sa iasa din nou pe poarta firmei.

Reparatiile mici, costa mult mai putin si elimina riscul ca piesele cu defectiune sa afecteze si alte piese cu care conlucreaza.

Strategia de a merge la un service pentru verificari si reparatii periodice, ne poate scuti de neplacerile provocate de defectiunile aparute in deplasari.