De ce mi-au scârțâit frânele?

De ce mi-au scârțâit frânele?

Frânele scârțâitoare pot intra în panică pentru un șofer, deoarece frânele sunt, fără îndoială, cea mai importantă caracteristică de siguranță a automobilelor. Uneori îngrijorarea este justificată, deoarece frânele merg prost și trebuie băgată mașina în service auto sector 1. Totuși, alteori este posibil să nu existe nimic rău.

Unele zgomote de frână sunt considerate normale. Condițiile de conducere diferite pot afecta zgomotul frânelor, inclusiv frânarea severă, condițiile de praf sau nisip sau chiar umiditatea. Anumite zgomote de frână puternice se întâmplă deoarece plăcuțele de frână semi-metalice utilizate la mașinile mai noi sunt mai dure. Este o alternativă mai sigură și mai durabilă la materialul de azbest pe care l-a înlocuit, dar zgomotul poate fi enervant.

Dar de ce se întâmplă scârțâitul? Rotorul metalic pe care plăcile de frână îl strâng împreună poate vibra uneori, provocând un zgomot scârțâit.

Din fericire, există mai multe moduri de a remedia acest lucru:

  • Folosiți un spray cu lapte, loțiune sau cremă pe spatele tampoanelor.
  • Folosiți șmirghel pentru a șlefui întărirea suprafeței plăcuței de frână / suprafeței sabotului.
  • Încercați o altă marcă de plăcuțe de frână!

Deoarece frânele sunt o parte esențială a mașinii dvs., este important ca un expert să efectueze oricare dintre modificările de mai sus ale sistemului dvs. de frânare. În plus, este foarte posibil ca o problemă complet diferită să vă provoace zgomotul de frână, așa că trebuie să vă asigurați că un service auto nu vede o problemă mai gravă înainte de a o considera „zgomot normal de frână”. Amintiți-vă: frânele sunt concepute pentru a face zgomote atunci când sunt rău pentru a vă avertiza, deci este de fapt un lucru bun. Cu siguranță este mai bine să aflați că frânele dvs. merg prost auzind un scârțâit decât blocarea frânei și neputând opri.

Aveți o mașină compactă? Un țipăt puternic se întâmplă adesea la mașinile mai mici și se aude în primele câteva opriri când frânele sunt reci și umede. Anumite mărci pot fi mai zgomotoase decât altele, dar există un avantaj – aceste plăcuțe mai dure care au mai mult metal durează mai mult, deoarece sunt mai puternice.