De ce sa montezi si un termostat la centrala de apartament?

Multe persoane considera ca instalarea unui termostat pentru centrala de apartament nu are o importanta deosebita in ceea ce priveste incalzirea in casa. Chiar i se subestimeaza capacitatea de a economisi resurse sau ca ar putea genera schimbari in acest sens. Cu toate acestea, un termostat are un rol important in casa si este de ajutor pentru centrala termica deoarece aceasta nu porneste decat in momentul in care temperatura scade sub cea setata ca fiind confortabila pentru tine.

De ce este eficient un termostat?

Un termostat poate sa ajute centrala termica sa nu fie suprasolicitata si sa functioneze in conditii optime pe termen lung. Pentru a fi eficient este necesar sa amplasezi corect termostatul si sa iei in considerare camerele care sunt utilizate cel mai des de tine si familia ta. In mod ideal, acesta se plaseaza pe un perete interior al sufrageriei. In unele camere s-ar putea sa nu inregistreze temperatura corecta daca sunt instalate gresit. Termostatul nu trebuie sa se afle in bataia directa a soarelui, deasupra sau in zona unei guri de ventilatie, pe hol, langa ferestre sau usi sau in baie.

Pe timp de iarna, incalzirea casei este foarte importanta si vei avea nevoie de confort termic. Termostatul te poate ajuta sa optimizezi temperatura din casa si vei putea sa ai caldura pe tot parcursul zilei si chiar al noptii oricat de frig ar fi afara.

Daca pe langa centrala termica mai ai si un sistem de incalzire in pardoseala atunci poti instala cate un termostat in fiecare camera, astfel incat sa poti avea un control deplin si vei putea mentine costurile de incalzire sub control.

sursa:motan.shop

Desi termostatul este un accesoriu optional la centrala termica, este bine totusi sa ai instalat un astfel de echipament.

Am mentionat ca este recomandat sa fie montat in living dar poti sa il montezi pe perete si in dormitor. Sau, daca ai nevoie ca termostatul sa fie mutat in functie de camera in care te afli la un moment dat atunci poti sa il pastrezi pe suportul cu care vine impreuna.

Un montaj simplu si eficienta maxima in timpul utilizarii

Pentru montajul termostatului este bine sa apelezi la un  specialist care va putea analiza si oferi raspunsul in ceea ce priveste locul perfect in care trebuie sa fie pozitionat acest accesoriu astfel incat sa te bucuri de caldura pe tot parcursul iernii. Montajul se face foarte simplu iar termostatul va controla centrala termica de la distanta.

Multe modele pot sa fie programate si sa alegi intervalele orare la care sa porneasca. De exemplu, dimineata inainte de a te trezi, dupa masa cand vii de la servici si seara inainte de culcare. Setezi termostatul in functie de propriile necesitati si acesta isi va face treaba eficient.

Un alt avantaj pe care il ofera este legat de functionarea mult mai optima a centralei termice. Astfel, nu va fi pornit si oprit frecvent iar componentele interioare nu vor fi solicitate mai mult decat este necesar. Incalzirea casei va fi eficientizata iar tu te vei bucura de confortul termic oferit.