De ce sunt serviciile juridice atat de scumpe?

Avocatii sunt prea scumpi pentru majoritatea oamenilor. Rezultatul este ca majoritatea oamenilor care au nevoie de consultanta si reprezentare juridica nu o primesc. Acest lucru poate avea consecinte directe cu oamenii care isi pierd casele, obtinand mai putin decat ingrijirea adecvata si chiar si viata lor este pusa in pericol.

Lipsa reprezentarii juridice este, de asemenea, problematica pentru sistemul judiciar care face ceea ce poate pentru a ajuta oamenii sa se reprezinte. Personalul instantei poate petrece mult timp incercand sa-i ajute, la fel ca si judecatorii care desfasoara adesea interviuri lungi incercand sa determine faptele si problemele juridice implicate in revendicari si contra-revendicari. Deci, de ce este un avocat civil Bucuresti atat de scump si ce se poate face pentru a face costul reprezentarii juridice mai rezonabil? Iata cateva motive pentru avocatii sunt atat de scumpi:

Concurenta limitata

Datorita cerintelor de licentiere, numarul avocatilor este oarecum restrictionat, desi acest lucru s-a schimbat in calitate de scoli de drept care s-au extins semnificativ in ultimii ani. In 1964, au existat 22.753 de elevi de scoala de drept de drept. Acest lucru a crescut la 40.717 in 1979, la 44.298 in 1994 si a atins punctul culminant la 52.488 in 2010. De atunci a scazut inapoi la 44.518 in 2012 si 37.107 in 2016. Deci, in timp ce numarul avocatilor este mult mai mare decat in ​​trecut, in masura in care numarul este restrictionat, exista mai putina concurenta, iar avocatii pot stabili taxe mai mari.

Costul ridicat al scolii de drept

Urmarea scolii de drept implica anumite costuri extrem de mari. Tocmai din acest motiv, avocatii solicita onorarii foarte mari pentru serviicile juridice pe care le ofera. In plus, ca si avocat, este nevoie sa inveti in permanenta, sa fii mereu la curent cu toate schimbarile si noutatile legislative care apar. Afla mai multe accesand lamaie.ro.

Valoarea muncii legale

Reprezentarea juridica poate fi vitala pentru bunastarea indivizilor, a companiilor si a organizatiilor non-profit. Ei sunt dispusi sa plateasca pentru reprezentarea corecta, deoarece atat de mult este in joc. Avocatii trebuie sa stea impreuna cu clientii lor, sa-si invete situatiile si obiectivele si sa lucreze impreuna la un plan individualizat care va ajuta clientul sa atinga aceste obiective in masura posibilului.

Apoi, ei trebuie sa contribuie la punerea in aplicare a planului, inclusiv redactarea documentelor, explicand termenii lor clientilor, revizuirea acestora, dupa caz, si negocierea cu alte parti. In functie de circumstantele si obiectivele clientului, planul poate fi mai mult sau mai putin complex si timpul implicat mai mare sau mai mic.

Cum pot fi reduse costurile legale?

Desigur, o modalitate de a reduce costurile juridice este ca avocatii sa-si mai scada comisioanele. Acest lucru cel mai probabil nu se va intampla. Insa, daca avocatii ar alege sa isi ofere serviciile in mediul online, acestia ar putea sa reduca destul de mult cheltuielile lunare. Prin urmare, acest lucru va reduce semnificativ si onorariile solicitate. In plus, aceste servicii online vin la pachet cu numeroase avantaje, atat pentru avocati cat si pentru clienti.