Filtre de apa pentru purificarea apei

Din pacate in Romania inca mai exista comunitati unde nu s-a instalat reteaua de apa potabila. De cele mai multe ori acest lucru se datoreaza administratiei locale care nu are bani pentru realizarea acestui proiect daca localitatea respectiva se afla departe de la o retea mai importanta. Aceasta situatie poate sa aiba efecte daunatoare asupra sanatatii locuitorilor din localitatile respective. Zonele montane sant mai putin afectate decat cele situate pe campii sau zonele la o altitudine mai mica, pentru ca in zonele montane de obicei oamenii isi fac rost de apa potabila din resurse destul de pure, chiar si daca aceste ape uneori contin prea multe minerale.
In multe locuri din nefiricire se poate gasi o apa dura, care se foloseste de la spalarea hainelor pana la consum zilnic.

Efectele negative asupra organismului uman a apei dure (litiaza renala)
Apa dura era intotdeauna una din principalii factori responsabili pentru pietre renale, sau altfel numit, litiaza renala. Rinichii epureaza toxinele din organism si controleaza cantitatea de apa din corpul uman. Rinichii de fapt sunt niste filtre in corpul uman, si acest filtru daca trebuie sa filtreze prea multe substante daunatoare si preparate de calciu, minerale, atunci foarte multe ori substantele filtrate se cristalizeaza si formeaza pietre in rinichi sau in caile urinare. Apa dura tocmai contine in mod concentrat aceste substante. Apa dura este de fapt o apa care contine prea multe saruri si minerale, calcar, calciu de exemplu.

Cum putem testa daca avem de a face cu apa dura?
Acest lucru poate fi testat foarte usor. Trebuie spalat un pahar si lasat sa se usuce fara a-l sterge. Daca pe pahar raman urme albicoase dupa uscare, atunci e evident ca apa respectiva nu este destul de pura, este apa dura. Daca va spalati cu aceasta apa, pielea devine de obicei uscata si aspra.  Aceasta apa are de obicei gust naplacut, nu face usor spuma in contact cu sapunul – dauneaza sanatatii cat si electrocasnicelor.

Care sunt solutiile pentru aceste probleme?
Una dintre solutii este daca cumparati apa potabila pentru consum dintr-o sursa de incredere. Acest lucru insa este destul de scump pe termen lung si nu rezolva problemele legate electrocasnice.
O alta solutie mai optima ar fi daca ati cumpara dedurizatoare de apa si filtre de apa pentru bucatarie si baie. In zilele noastre exista filtre speciale pentru acest lucru. Aceste aparate pot filtra apa chiar si la nivel molecular. Foarte multe firme comercializeaza astfel de aparate, si daca puteti sa va permiteti chiar merita instalarea unui filtru in casa dvs.
Noi suntem una dintre aceste firme si recomandam in atentia dvs aceste filtre. Daca sunteti interesati pentru mai multe detalii va rugam sa vizitati site-ul nostru