Hofburg si Schönbrunn: Doua bijuterii istorice din capitala Austriei

Viena, capitala Austriei, este casa pentru doua dintre cele mai impresionante si istorice palate din Europa: Hofburg si Schönbrunn. Aceste doua bijuterii arhitecturale ofera o privire fascinanta in istoria bogata si infloritoare a tarii, atragand vizitatori din intreaga lume cu frumusetea lor impresionanta si cu povestea lor fascinanta.

Hofburg: Aflat in inima orasului Viena, Palatul Hofburg este una dintre cele mai mari si mai vechi rezidente imperiale din Europa. Construit initial in secolul al XIII-lea, palatul a servit ca resedinta pentru monarhii Habsburgi timp de sute de ani.

Astazi, Hofburg gazduieste birouri pentru presedintele Austriei, dar si muzee, biblioteci si alte institutii culturale. Vizitatorii pot explora apartamentele imperiale, salile de bal grandioase si gradinile frumoase, oferindu-le o perspectiva unica asupra vietii aristocratice din trecut.

Schönbrunn: Situat in partea de vest a orasului, Palatul Schönbrunn este unul dintre cele mai renumite simboluri ale Vienei. Construit in secolul al XVII-lea si extins in secolele urmatoare, palatul este un exemplu remarcabil al arhitecturii baroce si rococo.

Cu peste 1.400 de camere, Schönbrunn este una dintre cele mai mari resedinte imperiale din Europa si a fost resedinta de vara preferata a familiei imperiale Habsburg. Astazi, vizitatorii pot explora camerele luxoase, salile decorate magnific si gradinile frumoase ale palatului, care au fost incluse in lista patrimoniului mondial UNESCO.

Atat Hofburg, cat si Schönbrunn sunt locuri fascinante de vizitat, oferind vizitatorilor ocazia de a se imbiba in istoria si cultura bogata a Austriei. De la opulenta saloanelor imperiale la frumusetea serena a gradinilor lor, aceste doua palate sunt esentiale pentru orice calator care doreste sa exploreze frumusetea si splendoarea istorica a Vienei.

O calatorie la Viena este simplu de efectuat. Poti alege calatoria cu masina, avionul, autocarul (inchiriere autocar) sau chiar o calatorie cu microbuzul. O multime de companii realizeaza transport pe ruta Romania Austria la un pret extraordinar de decent. Detalii pe: transport Austria Romania zilnic.