Iata cum poate influenta un aparat dentar invizibil sanatatea ta mentala!

Este bine cunoscut faptul ca dantura are o mare importanta asupra calitatii vietii. Pozitia incorecta a dintilor, aglomerarea acestora sau spatiile inter dentare pot cauza carii sau alte probleme serioase de natura stomatologica.
In plus, aceste defecte ale danturii iti dau si un espect inestetic, care poate avea repercusiuni grave la nivel psihologic. Ele te pot aduce in pragul in care sa fii exclus din mediul social, poti incepe sa iti pierzi increderea de sine si poti avea probleme atat in viata personala, cat si in cea profesionala.

Beneficiile psihologice ale unui aparat dentar invizibil

Daca esti constient de defectele cu care te confrunti, dar nu ti-ai facut curaj sa iti pui aparat dentar, pentru ca stiai ca nu te vei simti confortabil cu aspectul estetic al acestuia, afla ca acum exista posibilitatea de a purta un aparat care nu este vizibil. Acesta reprezinta solutia optima pentru persoanele care isi doresc o dantura frumoasa, fara ca dispozitivul ortodontic sa aiba un impact major asupra aspectului.
Specialistii de la Dental Premier te pot ajuta cu un aparat perfect pentru nevoile tale. Aceasta clinica stomatologica indeplineste cele mai inalte standarde, iar medicii sunt in masura sa iti ofere servicii si consultanta la nivel profesional. Aici se folosesc cele mai moderne metode de tratament, astfel incat, indiferent de problema cu care te confrunti, sa fii asigurat ca primesti tratamentul potrivit.
Asadar, odata ce optezi pentru folosirea unui aparat dentar invizibil, va incepe sa se imbunatateasca atat sanatatea fizica, cat si cea mentala. Te vei simti din nou confortabil in pielea ta, iar asta iti va da mai multa incredere in tine. La nivel mental, toate aceste lucruri sunt importante, deoarece defectele danturii pot cauza stari de depresie, anxietate si stres.

aparat dentar invizibil

Tipuri de aparat dentar invizibil

Oamenii sunt diferiti, au nevoi si dorinte diferite, iar pentru acest apect au fost create mai multe modele de dispozitive ortodontice invizibile. Ele sunt foarte eficiente si pot corecta spatiile dintre dinti sau pozitia incorecta a dintilor.
Aparatul dentar invizibil lingual reprezinta alternativa discreta a celor metalice clasice. In cazul acestui dispozitiv, bracketii sunt atasati pe spatele dintelui, fiind ascunsi vederii. Este perfect daca ai o viata sociala activa si nu doresti un tratament care sa iasa in evidenta. Aparatele linguale sunt potrivite atat pentru adolescenti, cat si pentru adulti, rezolvand cu succes cazurile de aliniere defectuoasa.
Dispozitivul Invisalign, spre exemplu, este format dintr-o serie de gutiere personalizate, care pot corecta problemele de aglomerare dentara, apropieri ale spatiilor dintre dinti si chiar probleme de ocluzie. Cel mai mare avantaj al unui aparat dentar invizibil de acest tip este faptul ca poate fi indepartat la nevoie.
O alta varianta este reprezentata de modelul de aparat dentar invizibil Spark, cea mai noua si tehnologizata metoda de indreptare a dintilor din lume. Datorita computerizarii, medicul poate deplasa precis fiecare dinte, cu ajutorul unui soft special. Astfel, tu poti vedea tot ce se intampla cu dintii tai, in timp real.
Aparatul dentar cu safir sau ceramic este asemenator celui traditional, dar bracketii sunt de aceeasi culoare cu cea a dintelui. In acest mod, dispozitivul este aproape neobservat de catre cei din jur.
Acum ca stii ca vei gasi, cu siguranta, un aparat dentar adaptat nevoilor tale, lasa-te pe mana specialistilor pentru a avea un zambet de invidiat!