Implantul dentar, dovada ca un senior are grija de sanatatea si aspectul sau fizic!

Varsta a treia nu trebuie sa insemne o perioada de slabiciune sau decadere, in care singurele bucurii sa fie reprezentate de amintirile unor evenimente fericite din trecut. Dimpotriva, modul in care a evoluat viata moderna le permite seniorilor sa se bucure de o perioada fericita, in care au timpul necesar pentru a-si indeplini diferite dorinte si a-si oferi experiente noi.

Pentru a te bucura deplin de viata si la 60, 70 de ani sau mai tarziu, este insa nevoie sa acorzi atentie propriei stari de sanatate. Iar unul dintre dispozitivele care pot fi de real folos este un implant dentar. Iata care sunt cele mai importante beneficii pe care le aduce alegerea unui astfel de tratament disponibil si la Dental Premier!

Eliminarea riscurilor pentru starea de sanatate

Daca in cavitatea bucala ramane prea mult timp un spatiu gol si nu se intervine cu un implant dentar, apar mai multe tipuri de riscuri pentru starea de sanatate a pacientului.

De exemplu, pierderea dintilor afecteaza, in timp, oasele mandibulei si maxilarului. Odata ce se petrece acest fenomen, in viitor pacientii risca sa nu mai aiba suficient material osos pentru viitoare proceduri stomatologice, ceea ce conduce la necesitatea unor interventii complicate si costisitoare.

Un alt risc este reprezentat de fenomenul de migrare al dintilor invecinati cu cel pierdut. Acestia capata o tendinta de deplasare, pentru a compensa prezenta unui spatiu gol, resimtita ca nefireasca. Abaterea de la alinierea normala provoaca, la randul ei, alte probleme, precum aparitia cariilor, o muscatura efectuata incorect si un proces de digestie afectat inca din prima sa faza.

implant dentar

Senzatie identica cu cea oferita de dintii naturali

Indiferent de varsta, pacientii care au beneficiat de tratamentul cu implant dentar vorbesc despre faptul ca noii dinti nu doar arata, ci se simt la fel ca dintii lor naturali.

Intr-adevar, implantul inlocuieste perfect radacina si se ancoreaza in osul maxilar, in cadrul procesului de osteointegrare, care dureaza cateva luni dupa operatie. Drept urmare, pacientul va putea din nou sa se bucure de mancarurile sale preferate, indiferent de consistenta sau de temperatura acestora.

Inclusiv modul de a vorbi este influentat in mod pozitiv. Este cunoscut faptul ca la formarea sunetelor participa atat buzele si limba, cat si dintii. Tocmai de aceea, unele persoane cu probleme stomatologice au dificultati in pronuntie. Odata urmat tratamentul corect, si aceasta problema este rezolvata!

Efecte benefice pe termen lung

Spre deosebire de orice alte metode, un implant dentar se remarca prin marea durabilitate a beneficiilor oferite. Este o solutie care se dovedeste eficienta pe durata mai multor decenii, uneori chiar pentru intreaga viata.

Nu este nevoie sa apelezi la alte tratamente, ci doar sa acorzi o atentie normala igienei dentare zilnice si sa faci, de doua ori pe an, cate o scurta vizita la cabinetul stomatologic, pentru a te asigura ca totul este in regula. Daca medicul constata o problema, o poate trata rapid, datorita faptului ca o depisteaza din timp.

Meriti sa te bucuri din plin de viata si la varsta a treia, iar un implant dentar este una dintre cele mai bune investitii pe care le poti face pentru starea de bine a propriului organism!