Informatii utile despre boilere

Alegerea unui boiler cu condensare pe gaz nu este usoara pentru o persoana. Inainte de a instala acest tip de echipament, este necesar sa definiti exact care sunt nevoile. Randamentul, consumul si puterea cazanului pe gaz in condensatie sunt criterii de luat in considerare. Exista diferite modele care se vor potrivi mai mult sau mai putin cu caracteristicile locuintei in cauza. Noi de exemplu recomandam aici mai multe tipuri de boilere. Spatiul disponibil pentru instalarea centralei, spatiul de incalzit, precum si producerea, sau nu, de apa calda, sunt toate criterii de selectie esentiale.

Evalueaza-ti cu atentie nevoile inainte de a alege un boiler pe gaz in condensatie

Exista o gama larga de cazane pe gaz in condensare. Inainte de a alege un model, costul variind de la 5.000 la 10.000 de euro, instalatie inclusa, trebuie sa va definiti clar nevoile. Trebuie sa cunoasteti puterea in kW a boilerului vostru cu condensare pe gaz. Pentru aceasta, folosirea unui profesionist calificat este esentiala si puteti fi pus in contact cu unul dintre instalatorii nostri parteneri prin formularul nostru de solicitare de oferta. Se bazeaza pe diverse criterii pentru a calcula puterea boilerului vostru cu condensare pe gaz, inclusiv:

  • Volumul casei, in m3;
  • Indicele temperaturii exterioare;
  • Coeficientul de pierdere termica;
  • Coeficientul de consum de energie;
  • Temperatura medie dorita in casa.
  • Performanta boilerelor pe gaz in condensare este conforma cu reglementarile

Alegerea instalarii unui boiler pe gaz in condensatie face posibila respectarea standardelor. Acestea necesita ca randamentul unui cazan de 23 kW, adica destinat producerii de incalzire si apa calda pentru o casa unifamiliala medie, sa fie mai mare de 89%. Acesta trebuie sa depaseasca 90% pentru o centrala pe gaz in condensare cu o putere de 100kW, dotand o locuinta colectiva mica. Boilerele pe gaz in condensare au o eficienta de pana la 110%, deoarece reutiliza atat caldura produsa de abur, cat si gazele de ardere in timpul arderii gazelor.

Boiler cu un singur serviciu sau boiler cu dublu serviciu?

Daca vrei doar sa iti incalzesti locuinta, alegerea boilerului tau pe gaz in condensatie nu este aceeasi ca daca vrei sa ai si apa calda menajera. In primul caz, un boiler cu un singur serviciu este suficient. In al doilea, este necesar sa optezi pentru un boiler dublu de serviciu cu rezervor de apa calda. Acesta poate fi integrat direct in boiler, reducand astfel spatiul ocupat de instalatie. Aceasta rezerva poate lua si forma unui rezervor de apa calda. In cazul boilerelor cu dublu serviciu, exista trei sisteme:

  • Boiler instant: sistemul face posibila producerea de apa calda in timpul utilizarii;
  • Acumulare: va permite sa stocati apa calda intr-un rezervor;
  • Micro-acumulare: se vor stoca cativa litri de apa calda. Avantajul sau este ca nu porneste arzatorul cazanului pentru consum redus.

Ce tip de centrala pe gaz in condensare sa alegi?

Spatiul disponibil in locuinta voastra este un factor determinant atunci cand alegeti un boiler pe gaz in condensatie. Aspectul estetic al dispozitivului poate fi si el un criteriu de alegere, la fel ca si pretul acestuia. De obicei, persoanele cu o spalatorie sau subsol opteaza pentru un cazan pe podea.