salon de bronzare

Merita sa deschizi un salon de solar?

Merita sa deschizi un salon de solar?

 

Solarele sunt un tip de echipament folosit pentru a obtine acel aspect bronzat mult cautat fara a sta efectiv la soare. Folosirea solarelor este foarte populara in tarile in care lumina soarelui insuficienta face dificil pentru oameni sa obtina bronzul natural, dar si de catre persoanele care nu au timp sa stea sa se bronzeze natural. De aceea, au aparut foarte multe astfel de facilitati in fiecare oras. Spre exemplu, salonul de bronzare din Brasov este locul in care se obtine un bronz natural de invidiat. Iata care sunt motivele pentru care sa iti deschizi un salon de bronzat.

Cum functioneaza solarele?

Echipamentul pentru solar emite unde UV-A si UV-B, care sunt componente naturale ale luminii solare. Aceste unde UV-A si UV-B stimuleaza productia de melanina, compusul care confera pielii acea culoare bronzata.

Este setat un cronometru si utilizatorul se intinde pe pat pentru a absorbi de razele UV. O sedinta tipica dureaza aproximativ 15-20 de minute, iar limitele superioare sunt stabilite pe baza nivelurilor de radiatie ale solarului specific si a limitelor aprobate.

In afara doar de scopuri cosmetice, se crede ca solarele pot oferi si mai multe beneficii pentru sanatate. Cu toate acestea, exista si cateva preocupari legitime cu privire la utilizarea lor.

Un solar ajuta la obtinerea unui bronz perfect

Acesta este cel mai evident beneficiu al solarelor, asa cum poti vedea si pe bronzare.ro. Expunerea la lumina soarelui – naturala sau artificiala – este cheia pentru un bronz minunat. Un bronz „sanatos” este intotdeauna apreciat si te face sa te simti bine cu tine insuti.

Cu toate acestea, in mai multe tari din lume, vremea nu permite intotdeauna oamenilor sa-si expuna pielea la razele soarelui. Sezlongurile imita radiatiile UV pe care soarele le ofera corpului tau si astfel te ajuta sa obtii bronzul auriu pe care l-ai dorit intotdeauna.

Ofera organismului vitamina D

Acesta este un alt motiv binecunoscut pentru utilizarea solarelor. Majoritatea oamenilor cred ca radiatiile UV sunt daunatoare pentru piele. Aceasta este o conceptie gresita, deoarece radiatiile UV sunt daunatoare doar in exces. De fapt, este important sa fie expus corpul la radiatiile UV, deoarece ajuta organismul sa sintetizeze vitamina D, cunoscuta si sub numele de vitamina soarelui, din compusii sai precursori. In absenta radiatiilor UV, acest proces este oprit si corpul dumneavoastra nu produce cantitatea necesara de vitamina D.

Pentru a va face o idee despre cat de vitala este vitamina D pentru corpul dumneavoastra, iata o lista cu rolurile pe care le joaca vitamina D in diferite procese la nivel celular si molecular:

  • Mentine densitatea osoasa si sanatatea dintilor
  • Este o componenta vitala in functionarea normala a creierului, a sistemului nervos si a sistemului imunitar
  • Ajuta la gestionarea diabetului prin reglarea nivelului de insulina
  • Este implicat in exprimarea genelor care regleaza cresterea celulelor canceroase

Desi este posibil sa luati suplimente pentru a preveni deficienta de vitamina D, utilizarea sezlongurilor va permite sa obtineti vitamina D intr-un mod care imita procesele naturale.

Afectiunile pielii pot varia de la usor incomod la sever debilitante, ca majoritatea celorlalte afectiuni. Cu toate acestea, chiar si afectiunile mai usoare ale pielii, cum ar fi acneea, vitiligo si pruritul, s-ar putea sa nu va afecteze doar fizic, dar poate ajunge sa va afecteze viata sociala si increderea – ceea ce le face mult mai rele decat ar putea implica efectele lor clinice.

S-a demonstrat ca expunerea la radiatii UV in combinatie cu tratamentul medical poate ajuta la gestionarea si chiar vindecarea mai multor afectiuni ale pielii, cum ar fi acneea, psoriazisul, dermatita atopica, prurit, vitiligo, sclerodermia si cateva dermatoze sensibile la UV.