Mituri privind achiziționarea de laptopuri recondiționate | unick.ro

Dacă aveți un buget redus, este posibil să fiți atras de computerele recondiționate, cu costuri reduse. Calculatoarele recondiționate, pe de altă parte, nu sună neapărat la fel de bine ca și computerele noi. De aceea, este esențial să facem distincția între realitate și ficțiune. Există multe concepții greșite despre computerele recondiționate, dar este esențial să cunoaștem faptele care le risipesc. Calculatoarele recondiționate sunt o opțiune grozavă pentru cei cu un buget redus și funcționează la fel de bine ca laptopurile noi de pe piață. Sunt unele dintre cele mai frecvente concepții greșite despre cumpărarea de bunuri recondiționate.

Oricine, inclusiv cei cu un buget mai mare care doresc să achiziționeze un echipament ieftin, poate folosi laptopuri second hand și computere uzate. Așa că nu face greșeala de a presupune că, cumpărarea unui computer recondiționat are vreo legătură cu poziția ta financiară sau socială.

Care sunt miturile despre calculatoarele second hand

Mit: Din cauza hardware-ului inferior, computerele recondiționate au probleme constante de performanță.

Adevărul: Una dintre cele mai populare concepții greșite cu privire la computerele recondiționate este că acestea funcționează prost din cauza hardware-ului învechit. Nu este adevărat. Acest lucru este departe de a fi cazul, deoarece multe calculatoare second hand funcționează la fel de bine ca și computerele noi.

Deși exteriorul computerului poate părea uzat sau depășit, componentele din interior sunt de o calitate excelentă și vor funcționa corect. În plus, producătorii își testează echipamentele recondiționate înainte de a le vinde, astfel încât nu va trebui să vă faceți griji cu privire la achiziționarea unui produs de calitate.

Mit: garanțiile nu sunt incluse la computerele recondiționate.

Adevărul: veți primi o garanție pentru cel puțin 30 de zile până la un an când cumpărați un laptop sau un calculator second hand de pe un site specializat. Nu va trebui să plătiți costuri din buzunar semnificative pentru reparații care nu sunt din vina dumneavoastră în acest fel.

Mit: computerele recondiționate nu sunt la fel de durabile ca și  cele noi.

Adevărul: Doar pentru că, calculatoarele second hand au fost folosite anterior nu înseamnă că nu vor dura la fel de mult ca și computerele noi. Deoarece majoritatea computerelor recondiționate au doar câteva luni până la un an de utilizare. De fapt, în funcție de cât de bine întreține proprietarul echipamentul, unele computere recondiționate rezistă mai mult decât cele noi. Luați în considerare specificațiile gadgetului înainte de a cumpăra un laptop recondiționat, mai ales dacă vă temeți că nu va supraviețui atâta timp cât un model mai nou. Acest lucru vă permite să selectați un dispozitiv care corespunde cel mai bine cerințelor personale de calcul.

 Mit: Calculatoarele recondiționate necesită mai multă întreținere și reparații.

Adevărul: Mulți consumatori asociază computerele recondiționate cu o mașină învechită, care necesită reparații și îngrijiri. Acesta, însă, nu este cazul. Majoritatea laptopurilor și computerelor recondiționate sunt testate constant înainte de a fi vândute. Orice problemă de întreținere poate fi rezolvată în acest fel, iar componentele interioare pot fi actualizate pentru o experiență mai bună a utilizatorului.