Montaj pardoseli terrazzo

Montaj pardoseli terrazzo

Desi denumirea de pardoseli terrazzo te poate duce cu gandul la ceva inovativ in domeniul pardoselilor, trebuie spus ca vorbim despre ceva foarte cunoscut si in Romania sub numele de mozaic din beton. Terrazzo este numele folosit de specialistii internationali pentru mozaicul din beton.

Caracteristicile pardoselilor terrazzo

Terrazzo sau mozaicul din beton este foarte usor de adaptat mai multor cladiri si spatii prin prisma diversitatii cromatice, diversitate data de compozitia de diferite pietre naturale precum marmura, granitul, cuartul, ardezia sau chiar sparturile de sticla. Pardoselile de tip terrazzo sunt folosite de cele mai multe ori pentru acele spatii avand un trafic intens sau atunci cand se doreste obtinerea unui aspect luxos pentru pardoseli.

Originile mozaicului de tip terrazzo sunt in Evul Mediu, atunci cand in Venetia constructorii au inceput sa il foloseasca tot mai frecvent. In tara noastra terrazzo a inceput sa fie tot mai des folosit in perioada regimului comunist. Datorita faptului ca terrazzo este disponibil in foarte multe forme de placi sau in trepte masive, acest material este potrivit pentru foarte multe constructii si cladiri. Caracteristicile pardoselilor terrazzo sunt date de durabilitate ridicata, rezistenta la trafic ridicat si la diferiti factori externi, dar si versatilitate prin prisma design-ului.

In randul specialistilor in montaj terrazzo, acest tip de mozaic din beton este privit drept combinatia ideala pentru a imbina estetica luxoasa si durabilitatea. Tocmai de aceea este alegerea preferata de multe ori in cazul aeroporturilor, muzeelor, spitalelor, universitatilor, restaurantelor sau al centrelor comerciale. Durabilitatea ridicata este data de liantul folosit pentru a agrega diferitele tipuri de piatra naturala regasite in terrazzo. In acest sens sunt folosite doua tipuri de liant, si anume cimentul cu aditivi sau rasinile, acestea din urma inlocuind cimentul cu aditivi.

Montaj si intretinere profesionala pentru terrazzo

Comparativ cu alte materiale din categoria pietrelor naturale, placile de terrazzo sunt mai dificil de montat ca urmare a faptului ca orice montare inadecvata poate duce la ruperea placilor. Tocmai din acest punct de vedere este recomandat sa se apeleze doar la montaj terrazzo efectuat de catre specialisti. Se recomanda ca montajul pardoselilor din terrazzo sa fie facut prin turnarea la fata locului, placile facute in prealabil fiind recomandate doar in cazuri exceptionale.

Dupa turnarea materialelor este nevoie de a se continua fara intrerupere lucrarea materialului respectand inclusiv dozajul acestuia. Etapa ulterioara dupa turnarea pardoselilor din terrazzo este aceea de degrosare, etapa urmata de slefuire terrazzo si apoi de aplicarea de tratament pentru respectivele suprafete. In cazul suprafetelor din terrazzo care au fost montate in urma cu mult timp este posibil sa fie nevoie de operatiuni de intretinere sau restaurare. Astfel de proceduri sunt efectuate de specialisti prin slefuirea si aplicarea de tratamente specifice pentru a prelungi viata pardoselilor din terrazzo.

Cea mai buna solutie pentru o lucrare pe termen lung atunci cand vorbim despre montarea pardoselilor din terrazzo este o firma specializata in astfel de lucrari din piatra naturala. Astfel de firme reprezinta garantia calitatii si lucrari executate corect in montarea pardoselilor din terrazzo.