obiective turistice transilvania

Obiective turistice renumite in Transilvania

Exista multe locuri de vizitat in Transilvania, atractii turistice si destinatii de vacanta cu adevarat minunate. Fie ca iubesti natura cu peisaje care iti taie respiratia sau cetatile medievale incarcate de istorie si legende, un tur prin Transilvania este modalitatea perfecta de a bifa atat pe lista de dorinte, cat si setea personala de explorare. De la luminisuri de padure luxuriante la lacuri stralucitoare, de la pajisti alpine la vai usor inclinate, Transilvania are de toate. Asa ca fa-ti bagajele, rezerva-ti biletele si pregateste-te sa vizitezi printre cele mai frumoase obiective turistice din Transilvania!

Cele mai frumoase destinatii de vacanta din Transilvania

Sighisoara

Orasul Sighisoara este unul dintre cele mai frumoase din Romania si una dintre putinele cetati medievale din Europa care sunt inca locuite. Datorita arhitecturii, pozitiei sale dominante si a cadrului geografic, orasul a fost supranumit „Perla Transilvaniei” inca de la sfarsitul secolului al XIX-lea.

Orasul este bogat in obiective turistice, in special in centrul istoric. Acesta are o atractie de prim rang in Turnul cu Ceas, cu un adevarat muzeu in interior, iar de pe terasa sa se dezvaluie orasul de basm. De asemenea, are o a doua atractie in Pasajul Scarilor si Scara Scolarilor, care astazi au 175 de trepte. Un alt punct de reper este Scoala de pe deal, care este una dintre cele mai vechi scoli din Transilvania. In cele din urma, o atractie ar putea fi si Casa Vlad Dracul, unde se presupune ca s-a nascut Vlad Tepes, zis Dracula. O plimbare in Sighisoara iti poate lasa amintiri de neuitat pe care sa le poti povesti si celor dragi.

Brasov

Brasovul este un oras frumos din Romania, popular printre turisti pentru numeroasele obiective turistice pe care le are. Este usor de inteles de ce atat de multi oameni aleg sa viziteze Brasovul – este cu adevarat unul dintre cele mai frumoase locuri din toata Transilvania.

Brasovul este un loc minunat pentru a te relaxa si a te distra pe tot parcursul anului! Nu vei ramane niciodata in pana de lucruri de facut in Brasov, datorita numeroaselor sale atractii. De la vizionarea privelistilor uimitoare din orasul vechi al Brasovului pana la explorarea canalelor si a amfiteatrelor, exista ceva de care toata lumea se poate bucura.

Sibiu

Unul dintre cele mai importante orase turistice din Romania si unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat din Transilvania, cu o multime de atractii pentru toti vizitatorii. Orasul este plin de catedrale, muzee, statiuni montane si biserici.

Alba- Iulia

Alba Iulia este un oras frumos, situat in inima Transilvaniei. Acesta este vizitat anual de o multime de turisti straini, dar si romani. Pe primul loc pe lista locurilor de vizitat in Alba Iulia se afla Cetatea Alba Carolina, care este o destinatie turistica renumita. Cetatea este impartita in mai multe trasee turistice si astfel, cei interesati pot urma Traseul celor Trei Fortificatii, Traseul Portilor, Traseul Neamului Romanesc, Traseul de Sud, Traseul de Est sau Traseul de Nord.

Oricare ar fi alegerea ta pentru urmatoarea vacanta, cu siguranta aceste orase nu te vor lasa deloc cu un gust amar!