Pavarea Spatiilor Interioare si Exterioare cu Beton – Solutii

Una dintre marile provocari ale pavajelor din beton este aceea de a fi acceptate ca elemente decorative in pardoselile interioare si exterioare ale cladirilor, concurand cu sistemele de pavare traditionale. Va reusi?

Pavaj din beton amprentat

Odata cu aparitia lui pe piata din Romania, pavajul din beton amprentat a castigat tot mai mult teren. Este considerat o solutie de pavare fiabila si avantajoasa a spatiilor exterioare. Acest lucru se datoreaza unei multitudini de caracteristici: pret accesibil, instalare rapida, durabilitate, intretinere usoara si o gama variata de culori si texturi.

Este un pavaj care poate fi aplicat atat in spatiile exterioare curti, trotuare, alei, marginea piscinei, garduri, socluri, scari etc.; dar paote fi aplicat si in spatiile interioare: showroom-uri, pensiuni, restaurante, pub-uri etc. Este foarte usor de personalizat, se poate realiza intr-o multitudine de modele si texturi si are o paleta extrem de variata de culori.

Dupa aproape 20 de ani de existenta in Romania putem spune ca pavajul din beton amprentat este un produs matur si ca meritele sale sunt din ce in ce mai recunoscute. Drept dovada, este tot mai des recomandat de constructori, arhitecti si designeri ca metoda alternativa de pavare la clasicele sisteme de pavare.

Pardoseli din beton elicopterizat

Betonul elicopterizat este un tip de pavaj continuu realizat prin aplicarea unei sape de beton cu grosimea stratului intre 10 si 20 cm. Spre deosebire de betonul amprentat la care se finiseaza stratul superior cu matrite sau stampile, la pardoseala din beton elicopterizat, pentru lustruire / elicopterizare, se utilizaza o ustensila denumita elicopter.

In acest fel, pardoseala din beton ramane cu un finisaj neted si lucios, ideal pentru: garaje, parcari, centre comerciale, depozite, suprafete mari si hale industriale. Exista diferite finisaje ale betonului elicopterizat in functie de viitoarea sa utilizare: slefuit, elicopterizat, semi-elicopterizat etc.

Indiferent de pavajul pe care il realizati, este important sa lucrati cu profesionisti care va garanteaza cele mai bune rezultate. In acest fel se obtine nu doar maximul la nivel decorativ, ci si o durata de viata indelungata a pavajelor.