Polistirenul expandat, un izolant rezistent si performant

Polistirenul expandat, un izolant rezistent si performant

Apartinând familiei izolantilor sintetici, polistirenul expandat, în nuante de alb, este un material cunoscut pentru bunele sale performante în ceea ce priveste izolarea termica. Si pentru a te asigura de faptul ca acest polistiren expandat este ceea ce cauti, ar fi bine sa te interesezi cu privire la avantajele sale.

Astfel ca, un polistiren ieftin, nu e întotdeauna ceea mai buna solutie… Pentru a fi informat înainte de a cumpara polistirenul expandat pentru izolarea termica a locuintei de la un depozit materiale de constructii, verifica avantajele si si dezavantajele pe care acesta ti le ofera în functie de pretul ales:

  • lejeritatea sa, între 10 si 30 de kg pe metrul cub. Slaba sa masa volumica deci permite folosirea sa la orice etaj, de la subsol, pâna la tavanul intermediar sau chiar si la acoperisurile pentru terase. Este foarte usor de transportat, de decupat si de instalat.

  • are cea mai buna rezistenta mecanica gratie structurii sale alveolare.

  • performantele sale în materie de izolare termica sunt si ele foarte ridicate. Conductivitatea sa termica este una slaba, asta înseamna ca are cele mai bune capacitati izolante. Conductivitatea termica reprezinta cantitatea de caldura pe care un material o va transfera pe unitate de suprafata si de timp sub efectul unui gradiant de temperatura între extremitatile unui esantion.

  • durabilitatea sa. Polistirenul expandat va rezista foarte bine si foarte eficient la schimbarile de temperatura, dar si la umiditate. Aerul care este retinut în structura sa ca si un stup de albine îi confera deci o excelenta stabilitate în timp.

  • este impermeabil, deci se poate folosi atât la interior cât si la exterior. Îsi pastreaza toate caracteristicile în caz de inundatie sau infiltratii.

Datorita faptului ca polistirenul expandat este un material foarte bun, cel mai performant izolant termic si acustic, acesta permite realizarea de importante economii de energie în cladire deci cu alte cuvinte, va contribui la confortul celor care locuiesc în cladirile izolate atât pe timp de vara, cât si pe timp de iarna.

Alte avantaje pe scurt:

  • placile de polistiren expandat au un pret foarte abordabil.

  • polistirenul nu este afectat de mucegai.

  • este rezistent la compresie si nu se taseaza.

  • se poate taia foarte usor sau se poate decupa.

  • nu îsi pierde capacitatile izolante odata cu trecerea timpului.

Polistirenul expandat este un material izolant extrem de polivalent cu o multime de avantaje. Este si cea mai populara alegere în tot felul de proiecte de constructie sau de renovare.