Saltele Ortopedice

Saltelele de pat ortopedice sunt concepute pentru a oferi susținere adecvată pentru coloana vertebrală și pentru a promova o postură corectă în timpul somnului. Acestea sunt recomandate în special pentru cei care au probleme de spate sau dureri articulare. Există diverse caracteristici ale saltelelor ortopedice pe care ar trebui să le iei în considerare atunci când îți alegi una.

iSaltea iti face cateva recomandari despre saltelele ortopedice

 1. Suport pentru coloana vertebrală: Saltelele ortopedice sunt proiectate pentru a menține coloana vertebrală într-o poziție neutrală, adică într-o aliniere corectă, astfel încât să reducă presiunea asupra discurilor vertebrale și să prevină durerile de spate.

 2. Materialul saltelei: Materialele folosite în saltele pot varia, inclusiv spumă poliuretanica  sau arcuri împachetate individual. Este important să alegi un material care să se potrivească nevoilor tale și preferințelor personale.

 3. Fermitate: Saltelele ortopedice sunt disponibile în diferite niveluri de fermitate, de la ferme  la foarte ferme. Nivelul de fermitate potrivit depinde de preferințele personale și de nevoile de susținere ale corpului tău.

 4. Distribuția greutății: O saltea ortopedică bună ar trebui să distribuie uniform greutatea corpului pentru a preveni punctele de presiune excesivă și disconfortul.

 5. Durabilitate: Alege o saltea de calitate, rezistentă în timp. Unele saltele ortopedice pot fi mai durabile și pot oferi o mai lungă durată de viață decât altele.

 6. Mărime: Asigură-te că alegi o mărime potrivită pentru patul tău. Saltelele ortopedice sunt disponibile în dimensiuni standard, precum și în variante personalizate.

 7. Alergii: Dacă ai alergii, ia în considerare materialele hipoalergenice pentru a evita reacțiile adverse.

 8. Reglarea temperaturii: Anumite saltele ortopedice sunt concepute cu materiale care ajută la reglarea temperaturii corpului în timpul somnului, menținând o temperatură confortabilă .

 9. Transferul de mișcare: Dacă împarți patul cu un partener, ar fi util să alegi o saltea care minimizează transferul de mișcare. Aceasta înseamnă că mișcările unuia dintre parteneri nu vor fi resimțite prea mult de celălalt, ceea ce poate contribui la un somn mai liniștit.

 10. Husă detașabilă și lavabilă: Pentru o întreținere ușoară, poți opta pentru o saltea cu o husă detașabilă și lavabilă. Astfel, poți curăța și proteja salteaua mai eficient.

 11. Protecție împotriva acarienilor și alergenilor: Saltelele ortopedice pot fi tratate cu substanțe care împiedică dezvoltarea acarienilor și alergenilor, fiind o opțiune bună pentru cei cu sensibilități la aceste aspecte.

 12. Garantie și politica de returnare: Verifică politica de garanție și de returnare a saltelei pentru a te asigura că poți testa confortul acesteia și că ai opțiunea de a o returna dacă nu îți satisface nevoile.

 13. Recenzii și recomandări: Citește recenzii și recomandări ale altor cumpărători pentru a obține perspective reale asupra performanței și durabilității saltelei pe care o iei în considerare.