Sfaturi pentru a economisi consumul de energie electrica

Vrei sa economisesti cat mai multa energie electrica si esti in cautarea celor mai bune solutii in sensul acesta? Noi suntem alaturi de tine cu mai multe sfaturi. In lista de mai jos veti gasi idei care vor contribui la o scadere semnificativa a consumului de energie electrica, fiind usor de simtit efectele in timp.

Idei utile pentru un consum mai mic

 1. Utilizati becuri LED sau benzi LED pentru a economisi cat mai mult. Gasiti aici produsele PEDAVO special adaptate pentru economie si alegeti-le pe cele care sunt cele mai utile.
 2. Inchideti cosul de fum atunci cand nu este utilizat pentru a evita ca aerul rece sa intre pe acolo.
 3. Deschideti usa frigiderului sau cuptorului doar atunci cand este necesar pentru a nu lasa aerul rece sa iasa. Aparatele va vor fi recunoscatoare pentru ca nu vor mai fi suprasolicitate.
 4. Dezghetati alimentele congelate in frigider, nu pe blat. Acest lucru va ajuta la pastrarea frigiderului la rece.
 5. Dezghetati complet carnea si caserolele inainte de a le gati pentru a reduce timpul de gatire.
 6. Asteptati pana cand alimentele fierbinti se racesc inainte de a le pune la frigider. Acest lucru va impiedica frigiderul sa lucreze in plus pentru a-si pastra continutul rece.
 7. Potriviti dimensiunea oalei de gatit cu dimensiunea arzatorului. Utilizarea unui arzator mai mare permite caldurii sa ajunga inutil in camera.
 8. Panou solar – Poate fi dificil sa calculezi cati bani si energie ar economisi panourile solare de pe casa ta. Vizitati ghiurile oferite de producatori pentru a intelege cum va ajuta.
 9. Punerea unui capac pe o oala permite continutului sa se gateasca sau sa fiarba mai repede, folosind mai putina energie.
 10. Instalati un termostat programabil sau inteligent.
 11. Gatiti alimente in cantitati mai mari decat aveti nevoie in ziua respectiva; mancati resturile a doua zi.
 12. Cumparati doar aparatele de care aveti cu adevarat nevoie, nu doar pe care le doriti.
 13. Cumparati cel mai mic aparat de care aveti nevoie. Chiar ai nevoie de un prajitor de paine care rumeneste patru felii deodata daca locuiesti singur?
 14. Luati in considerare investitia intr-o oala sub presiune. Alimentele se gatesc in aproximativ o treime din timpul de utilizare a cuptorului sau a plitei si puteti face cantitati mari de supe sau tocane pentru a le pune la congelator.
 15. In loc sa folositi energie pentru a fierbe apa pentru ceai, puneti pliculetele de ceai intr-un ulcior sau borcan de sticla si puneti-o la soare pentru a se fierbe. Reduceti risipa de hartie si consumul de energie limitand ceea ce imprimati la serviciu si acasa.
 16. Opriti luminile de la birou si computerul cand plecati de la serviciu pentru o zi.

Acestea sunt doar cateva idei pe care va trebui sa le luati in calcul in momentul in care vreti sa economisiti energie electrica. In mod sigur veti reusi sa obtineti rezultate fabuloase atunci cand va concentrati pe ceea ce trebuie si veti vedea cat de importante sunt econimiile facute.