proteza dentara

Tot ce trebuie sa stii despre proteza dentara

In functie de atitudine si de masurile pe care le iei atunci cand te confrunti cu aceasta problema, pierderea dintilor poate sa constituie un episod trecator, depasit cu succes sau poate, dimpotriva, sa aiba efecte negative asupra starii generale de sanatate.

Una dintre cele mai la indemana solutii, intr-o astfel de situatie, este reprezentata de proteza dentara. Iata cele mai interesante variante pe care le ofera cabinetul stomatologic www.dentalexcellence.ro!

Proteza dentara clasica

Aceasta solutie este preferata in general de pacientii mai in varsta, deoarece prezinta numeroase avantaje:

  • are o mare durabilitate. Daca este realizata din materiale de buna calitate, poate fi folosita timp de un deceniu sau chiar mai mult;
  • ofera posibilitatea unei masticatii eficiente. Persoanele care opteaza pentru acest dispozitiv pot sa consume aproape orice aliment, cu exceptia celor foarte tari si crocante.
  • purtarea protezei previne aparitia unor boli digestive. Dimpotriva, pacientii care amana prea mult timp ajung, in majoritatea cazurilor, sa sufere de diferite boli ale sistemului digestiv, indeosebi stomacul fiind afectat din cauza faptului ca alimentele nu sunt mestecate corect.
  • stabilitatea este buna, cu conditia sa fie realizata corespunzator. Din acest punct de vedere, sunt foarte importante experienta si priceperea medicului stomatolog si a tehnicianului dentar;
  • uneori, proteza de jos poate sa aiba probleme cu stabilitatea, din cauza faptului ca oasele pe care se sprijina sunt resorbite in timp, ramanand doar o creasta de os care nu ofera aceeasi stabilitate. Si in acest caz exista solutii. Este vorba despre diferite materiale precum Corega, care ajuta la o mai buna fixare;
  • pretul este accesibil, la indemana oricarui pacient.

Proteza dentara scheletata

In cazul in care pacientul are un grup de dinti buni, pe acestia se poate realiza o lucrare fixa. In schimb, pentru zona fara dinti se poate realiza o proteza scheletata.

Astfel, pentru spatiile fara dinti exista aceasta varianta mult mai rezistenta si mai durabila, care poate fi purtata pentru o perioada indelungata de timp, fara ca dintii sanatosi sa fie afectati.

Proteza dentara pe capse

Aceasta este recomandata in cazul in care pacientul are doar cativa dinti care au partea coronara serios afectata. In acest caz, se face o radiografie si, daca se constata ca radacinile pot fi tratate, se poate construi un sistem pe capse.

Dupa tratament, se va atasa cate o capsa in capatul radacinilor, aproape de gingie. A doua parte a capsei va fi inserata chiar in proteza, in dreptul dintilor. Acest dispozitiv prezinta marele avantaj ca poate fi purtat atat in timpul zilei, cat si noaptea, la fel ca in cazul unei lucrari fixe.

Proteza dentara pe implanturi

In cazul pacientilor care nu mai au niciun dinte sanatos, este recomandata aceasta solutie, care ofera o stabilitate excelenta. Ea consta in inserarea a doua implanturi in mandibula si a 4 implanturi in maxilar. Dupa inserare, implanturile sunt lasate timp de 3-4 luni sa se integreze in os.

Dupa aceasta perioada, pe implanturi se ataseaza un sistem de capse, care va clipsa pe capsele implanturilor, oferind astfel o stabilitate excelenta, precum si o senzatie care de regula este resimtita doar in cazul dintilor ficsi.

O vizita la cabinetul stomatologic Dental Excellence si o discutie cu medicii specialisti de aici iti va permite sa alegi cea mai buna varianta pentru tine, in functie de varsta, de starea de sanatate si de buget.