Trucuri istete – curatarea litierei, în apartament

Deținerea unei pisici la apartament aduce de la bun început câteva provocări. Când locuiți într-o clădire de apartamente, nu există o curte sau o zonă în aer liber în care pisica să rătăcească și nici un furtun disponibil pentru curățarea litiera a pisicii.

Nu este practic sau sanitar să curățați o litiera murdară într-o chiuvetă sau o cadă unde mai târziu veți spăla vasele sau vă veți curăța singur. Deci, cum ar trebui să curățați o litiera când locuiți între peretii unui apartament?

De ce este importanta atat de multa igiena? Pisicilor nu le place să-și facă nevoile în litiere murdare. Dacă litiera unei pisici nu este menținută curată de proprietar, probabil că felina va începe să isi faca treburile în altă parte a casei, ceea ce nu-și dorește niciun proprietar de pisică!

Sfaturi pentru curățarea unei litiere atunci când locuiți într-un apartament

Am reunit următoarele sfaturi pentru a vă ajuta să învățați cum să curățați o litiera într-un apartament. Există mai multe moduri de a face treaba, așa că va trebui să decideți care metodă este potrivită pentru voi. Comandati aici modelul potrivit de litiera sau asternut de litiera pentru pisica de acasa!

  1. Utilizați o litiera de unica folosinta

În loc să trebuiască să curățați o litiera din plastic, luați în considerare să oferiți prietene feline o litiera de unică folosință care poate fi aruncată când este murdară. Aceasta este realizată dintr-un material de hârtie reciclat, respirabil, care îmbunătățește fluxul de aer, ceea ce reduce umiditatea care contribuie la acumularea de mirosuri.

O litiera de unică folosință este suficient de puternică pentru a fi folosită singură sau ca căptușeală. Acest tip de litiera este adesea făcută cu bicarbonat de sodiu, care luptă împotriva mirosurilor de amoniac urât, care provin din urina de pisică.

Lucrul grozav despre o litiera de aruncat este că nu trebuie niciodată curățată. Pur și simplu umpleți-o cu câțiva centimetri de așternut pentru pisici și lăsați-l jos, astfel încât pisica să-și poată face treaba. Scoateți fecalele și bulgării de urină și sigilați-le într-un recipient etanș la aer sau într-un sac de gunoi biodegradabil pentru o eliminare ușoară. Chiar dacă cutiile de gunoi de unică folosință sunt costisitoare, această metodă elimină nevoia de muncă manuală.

2. Utilizați un așternut pe care îl puteți arunca în toaletă

Astăzi, pe piață există toate tipurile de așternuturi de litiera pentru pisici, inclusiv așternutul pentru pisici care poate fi aruncat. Acest tip de gunoi este de obicei alcătuit din lemn, porumb sau grâu și poate fi aruncat direct într-o toaletă. Spălarea bulgarilor de urină și fecale este mult mai ușoară decât a trebui să culegeți, să scoateți în pungă și sa duceti gunoiul. Cu toate acestea, așternutul care poate fi aruncat nu se adună bine și costă mai mult decât așternutul tradițional. Un așternut de bună calitate, care poate fi spălat, maschează bine mirosurile în timp ce emite un miros plăcut, natural, precum lemnul.

3. Utilizați șervețele de aruncat

O modalitate bună de a curăța interiorul și exteriorul unei litiere goale este să folosești șervețele de unică folosință. Odată ce ați golit gunoiul uzat, ștergeți toată cutia de gunoi cu câteva șervețele de unică folosință și sunteți gata! Nu este nevoie să puneți gunoiul murdar în chiuvetă sau cadă și nici nu aveți nevoie de un furtun.

Când cumpărați șervețele de aruncat, evitați orice cu parfum de citrice. Pisicilor nu le place mirosul de lămâi și portocale. Aceasta înseamnă că pisica ta ar refuza probabil să-și folosească cutia dacă a fost curățată cu ceva care miroase a citrice.

4. Curățați litiera cu un burete sau o cârpă

Dacă nu doriți să cheltuiți bani pe căptușeli pentru litiere de pisici sau cutii de gunoi de unică folosință, puteți curăța cutia folosind apă caldă cu săpun și un burete. După ce ați golit gunoiul uzat, ștergeți interiorul cutiei de gunoi cu un burete cald cu săpun. Odată ce tot așternutul lipit este îndepărtat și interiorul cutiei este curat, uscați cutia de gunoi folosind câteva carpe uscate.

Chiar și după ce așternutul este schimbat, este posibil să rămâneți cu mirosuri și pete prin casă – dar cu spray-urile potrivite, vă puteți ocupa de toate.

Concluzie

Acum că știi că ai mai multe opțiuni pentru curățarea unei litiere atunci când locuiești într-un apartament, alege metoda care ți se potrivește. Dacă te întrebi cât de des trebuie curățată o litiera, o dată pe lună este norma pentru o curățare temeinică. Între curățeniile lunare, ar trebui să culegeți bulgări o dată sau de două ori pe zi pentru a vă menține cat mai fericită felina capricioasă!