Unde se cifreaza investitia in casti moto de calitate?

Motocicletele sunt, de la zi la zi, metode de deplasare tot mai populare in intreaga lume. Inclusiv in Romania, foarte multe persoane aleg sa investeasca in “motoare“ in fiecare an si sa le utilizeze in diferite scopuri. De cele mai multe ori, pasionatii de motociclete le achizitioneaza si le utilizeaza pentru a se plimba cu ele si pentru a-si lua doza de adrenalina.

In acelasi timp, exista si profesionisti care folosesc motocicletele in competitii. Acestia le utilizeaza in zone dificile de drum, asa cum sunt traseele off-road. In orice situatie te-ai afla, ca pasionat de “motoare“, trebuie sa stii ca siguranta ta atunci cand conduci motocicleta trebuie sa primeze.

Este foarte important sa te protejezi asa cum trebuie si sa folosesti echipamentele optime, in acest sens. O categorie speciala de echipamente este reprezentata de casti. Afla care sunt tipurile de casti moto pe care le poti utiliza si cat ar trebui sa investesti, pentru a fi sigur de calitatea lor, de la specialistii Sport-Mag.ro!

Ce tipuri de casti moto exista si la ce pret le gasesti?

casti moto

Tipurile de casti se diferentiaza in functie de forma si de scopul pentru care au fost concepute. In functie de caracteristicile lor, castile pot sa asigure un nivel de protectie diferit la socuri mecanice sau la curentii de aer.

De altfel, in ceea ce priveste nivelul de siguranta oferit, castile se pot incadra in diferite standarde definite la nivel european sau international. Cel mai popular, la nivel european, este standardul ECE 22.05, care certifica incadrarea unei casti moto in standardele minime de siguranta.

Standardul DOT este de origine americana si va fi intotdeauna regasit pe castile produse in SUA. Snell este un alt standard, eliberata de o organizatie dedicata, numita Snell Memorial. Acesta este mai strict si mai greu de obtinut. Sharp este standardul utilizat in Marea Britanie si utilizeaza un sistem de notare de la 1 la 5, in functie de cat de sigura este casca.

Atunci cand achizitionezi o casca, trebuie sa prioritizezi siguranta pe care aceasta ti-o poate garanta. In acelasi timp, este necesar sa te orientezi si in functie de tipul de care ai nevoie. Exista mai multe variante de casti moto pentru care poti opta, iar fiecare categorie presupune un cost diferit.

Casca full face (integrala) – sunt foarte sigure si protejeaza excelent capul, inclusiv in cazul contactelor cu suprafete dure. Investitia intr-o astfel de casca porneste de la 300 de lei si poate ajunge pana la 1200 de lei, in functie de complexitatea si calitatea produselor.

Casca flip up (modulara) – are design spectaculos, dar este si foarte confortabila. Se poate transforma usor intr-o casca de tip open face. Castile de acest fel costa de la 450 pana la aproximativ 1700 de lei, in functie de brand, materiale si standarde de siguranta garantate.

Casca open face – garanteaza o excelenta vizibilitate, cantaresc putin si sunt potrivite pentru lunile de vara. Nu sunt la fel de sigure precum alte variante, deoarece nu protejeaza barbia. Un model poate sa coste de la 150 pana la putin peste 1000 de lei.

Casca enduro (cross) – cele mai sigure, din punctul de vedere al protectiei asigurate. Sunt usoare, dar pot fi utilizate numai pe circuite off-road. Fiind profesionale, si pretul lor este unul pe masura. Un model costa de la 450 de lei pana la 1300 de lei.

Pe Sport-Mag.ro gasesti o gama variata de casti moto de calitate, la preturi excelente. Investeste in siguranta si bucura-te de curse sigure si spectaculoase!