Utilitatea celulelor stem in lupta cu coronavirusul

O noua infectie care da mari batai de cap, de data aceasta, intregii planete, este cea cu virusul SARS-CoV-2. Astfel toti cercetatorii sunt preocupati de gasirea unor tratamente eficiente in lupta generata de aceasta pandemie.

Se stie deja faptul ca, virusul SARS-CoV-2 provoaca boala COVID-19, o forma de viroza mult mai contagioasa si mai letala decat virusul gripal A sau B. Acest lucru se datoreaza din doua motive:

  • doze minime infectante de virus pot fi emise de pacienti care sunt sanatosi clinic
  • noul virus poate trai in aer si pe suprafete mult mai mult timp decat virusurile gripale obisnuite

Transmiterea virusului se face pe la nivelul celor trei mucoase: nazala, bucala si oftalmica. De aceea, cercetatorii cauta terapii cu celule stem mezenchimale, deoarece prezinta potential in scaderea inflamatiei, scaderea raspunsul imun agresiv, scaderea furtunii de cytokine determinate de virus, imbunatatirea sistemului pulmonar si protejarea celulelor epiteliale alveolare pentru fibroza pulmonara.

Pana in prezent un numar de 1200 de pacienti dintr-un total de 2000 s-au recuperat intr-un interval mai scurt, de doar sase zile, folosindu-se celule stem pentru tratarea pacientilor cu coronavirus, spre deosebire de pacientii care au primit tratament standard si s-au recuperat in trei saptamani.

Secretul reusitei tratamentului consta in celulele stem care prezinta o actiune antivirala, antibacteriana, cat si antitumorala care ajuta in plus la revenirea la normal a functiei pulmonare. Ulterior, celulele stem transplantate incep sa se multiplice si sa se transforme in tesut pulmonar pentru a inlocui astfel celulele stem care au fost distruse in timpul infectiei COVID-19.

In primul rand, pentru a fi posibil un astfel de tratament este nevoie de existenta unei probe compatibila de celule stem recoltate la nastere pentru uz propriu, daca pacientul este copilul de la care s-a recoltat sangele de cordon ombilical sau pentru utilizare alogena, daca pacientul este unul dintre parinti sau bunici.

Cu alte motive, exista un motiv in plus pentru a nu mai sta pe ganduri atunci cand vine vorba despre recoltarea de celule stem hematopoietice si mezenchimale. In plus, Stem Sure ofera cele mai sigure conditii de pastrare a probelor recoltate intr-un laborator, ce detine cea mai inalta acreditare, respective JACIE.

Stem Sure colaboreaza cu Biovault din Marea Britanie, ce are o vasta experienta in procesarea probelor de maduva osoasa, astfel ca pana in prezent au fost eliberate si utilizate peste 4000 de probe in Marea Britanie.

Pentru ca ne dorim tot ce este mai bun pentru pacienti, Stem Sure crede in viitor, astfel ca, odata cu dezvoltarea tehnologiilor viitoare va fi posibila tratarea cu succes a mai multor boli. Fiecare pacient are dreptul la cele mai bune servicii! Putem spune ca, Stem Sure este o companie pentru viata!