brazi artificiali 3d

Viitorul brazilor artificiali – brazi artificiali fabricați cu imprimante 3D capabili să absoarbă dioxidul de carbon

Căutați o modalitate de a salva planeta? În viitor puteți un brad artificial de Crăciun tipărit 3D care absorbe CO2.

Arhitecții proiectează un pom de ultimă oră care absoarbe dioxidul de carbon, o sursă majoră de încălzire globală.

BARCELONA, Spania – Arhitecții spanioli au creat prototipul unui elegant brad de Crăciun imprimat 3D, care poate absorbi dioxidul de carbon.

Pomul de înaltă tehnologie a fost inventat de External Reference, un studio de arhitectură cu sediul în Barcelona. Astfel, fiecare brad artificial poate neutraliza dioxidul de carbon, azotul, oxigenul și alte gaze.

Pomul artificial a fost realizat cu o imprimantă 3D folosind un produs chimic care conține minerale 100% naturale și capabile să absoarbă CO2 și, astfel, să purifice aerul.

„Ideea a fost să creăm o punte între natură și tehnologie, să creăm un pom care să aibă un comportament natural, chiar dacă este artificial, astfel încât să putem evidenția ideea durabilității”, a declarat Carmelo Zappulla, proprietarul External Reference, într-un interviu. cu Zenger News.

Ideea s-a născut în studioul companiei, unde arhitecții experimentau și verificau sustenabilitatea diferitelor tipuri de materiale.

Pomii de Crăciun sunt deja morți când ajung acasă”, a spus Zappulla. „Pomul 3D este un mod de sensibilizare și de a arăta că există materiale plastice și materiale noi care au același comportament activ în mediu.”

Pomul este format dintr-un polimer bioplastic realizat cu dextroză de porumb amestecat cu un material numit CO2 pur pentru a crea un compus mineral natural care poate captura și mineraliza unele dintre principalele gaze cu efect de seră și poluanții găsiți în atmosferă.

brad artificial 3d

Utilizarea pomilor 3D ar însemna că ar fi recoltați mai puțini brazi naturali pentru a fi folosiți de Crăciun. Astfel, noua tehnologie ar avea un impact major asupra mediului, în timp.

Când este turnat sub formă de brad, produsul costă 2.500 de euro (aproximativ 3.000 de dolari SUA) și are o înălțime de 2 metri (aproximativ 6,5 picioare). Dimensiunea poate fi personalizată în funcție de nevoile clientului.

„Arborii pot veni, de asemenea, cu ornamente de Crăciun, sticlă suflată manual de către meșterul barcelonez Ferran Collado, și lumini LED cu consum redus de energie electrică”, a spus Zappulla. „L-am vândut companiilor din întreaga lume.”

Utilizarea pomilor 3D ar însemna, de asemenea, că ar fi recoltați mai puțini arbori naturali pentru a fi folosiți de Crăciun, o practică pe care Zappulla o susține.

„Ar trebui să nu mai tăiem pomi și să controlăm mai bine ceea ce poate fi tăiat”, a spus el.

Numai în SUA, între 25-30 de milioane de pomi de Crăciun reali sunt vânduți anual, potrivit Asociației Naționale a Pomului de Crăciun.

Viitorul pomilor de Crăciun artificiali aparține noilor tehnologi precum ar fi tehnologia imprimării 3D. Astfel, personalizarea brazilor ar fi ceva mult mai ușor de făcut, mult mai repede și la același cost. Nu va mai trebui să cumpărați ornamente felurite pe care apoi să le atârnați, iar la finalul sezonului să le strângeți și să le împachetați în cutii.

Cel mult va trebui să petreceți câteva ore pe internet alegând între diversele modele de brazi prefabricați propuse de designerii viitorului, sau dacă veți avea răbdare, talent și abilități, veți putea să vă proiectați pe calculator propriu design de brad 3D, gata împodobit, să vă alegeți propriile culori și ornamente, să îl faceți cu adevărat unic, purtând amprenta personalității dumneavoastră.

Până ca toate acestea să devină realitate, aveți de ales între o gamă foarte variată de brazi artificiali, de toate mărimile și toate aspectele, în funcție de preferințe și de importanța pe care o ocupă această tradiție de sărbători în sufletul dvs. Eu mi-am cumpărat de aici brazi artificiali și sunt foarte încântată de alegerea făcută, recomand https://www.brazicraciun.net/brazi-artificiali