Anvelope de iarnă sau all season – Ce să-mi cumpăr în această iarnă la mașină?

Anvelope de iarnă sau all season? Întrebare cu mai multe răspunsuri în funcție de șofer. Datorită schimbărilor climatice din ultimii ani, producătorii de anvelope au început să acorde mai multă atenție  anvelopelor all season, acest lucru observându-se chiar în performanțele acestor anvelope care sporesc cu fiecare nouă versiune.

Avantajele anvelopelor de iarnă

Și totuși posesorii de autovehicule continuă să achiziționeze  anvelope de iarnă. Nimic nu se compară cu anvelopele dedicate sezonului rece, mai ales pe perioada iernii. Diferența o face compusul din care acestea sunt făcute.

Pentru sezonul rece, cauciucul din care sunt făcute anvelopele de iarnă este mai moale, cele all season fiind mai rigide pentru a putea avea o aderență potrivită și pentru sezonul cald, când temperaturile ating valori de peste 30 grade Celsius.

Este cunoscut că anvelopele de iarnă au caracteristici greu de egalat pentru o anvelopă all season. Dacă ne gândim doar la profilul anvelopelor ne putem da seama că acestea acestea sunt mai lamelate ceea ce face că aderența să fie mai bună față de cele all season.

Designul benzii de rulare al unei anvelope de iarnă este în general în V. Acest lucru face ca anvelopa să se înfigă în zăpadă și să folosească la aderența anvelopei, fiecare denivelare agheții care acoperă carosabilul.

Deoarece anvelopele pentru toate sezoanele sunt nevoite să aibă un comportament acceptabil în orice sezon, ceea ce duce la compromisuri aproape la orice caracteristică. Cu toate că tehnologia de ultimă generație este folosită în producția acestora, ele nu au profilul și compoziția perfectă cu performanțe optime.

Pentru a evita zgomotul în exces la rulare, bandă de rulare a anvelopelor all season nu este acoperită doar cu profil de iarnă. Tocmai acest lucru face că eficientă pe carosabilul acoperit de zăpadă nu fie la fel de bună că a celor de  iarnă.

Folosirea acestui tip de anvelope are avantaje și dezavantaje. Achiziția unui singur set de cauciucuri ne scapă de grija schimbului de anvelope la fiecare început de sezon dar, comportamentul și performanță lor este sub cele de iarnă și de  vară. Este clar că nu vom mai avea nevoie de spațiu de depozitare și din punct de vedere financiar nu vom fi nevoiți de a face achiziția a două seturi de anvelope.

O gamă largă de anvelope de iarnă și all season vei găsi pe www.vadrexim.ro, iar prin plasarea unei comenzi ai siguranța că un consultant te va contacta si te va ajuta să iei cea mai bună decizie în achiziția de anvelope. Dacă decizi să cumperi direct de la sediul nostru, poti beneficia si de posibilitatea de a le monta la cumpărare.

Iarnă anvelopele pentru toate anotimpurile asigură o distanță de frânare crescută, fapt ce ne obligă să avem un stil de condus mai puțin sportiv, astfel încât să nu depășim limita de siguranță.

Când echipăm mașina cu anvelope de iarnă?

În funcție de zona geografică în care locuim și în funcție de drumurile pe care le parcurgem în general, pe perioada sezonului rece, vom decide ce tipuri de anvelope folosim.

Dacă locuim într-o zonă montană sau dacă drumurile parcurse de noi sunt frecvent înzăpezite, este cel mai înțelept să montăm anvelope de iarnă. Acest lucru face că siguranță noastră sau integritatea mașinii să nu fie puse în pericol.

În cazul în care mașina pe care o deținem este una puternică, este recomandat ca aceasta să fie echipată cu anvelope de sezon.

Alvelope all season pe mașină

Orașele mari situate în zone de ses, sunt orașe în care iarnă nu prea găsim zăpadă. De obicei acestea au drumurile deszăpezite la scurt timp după ninsoare, fapt pentru care putem echipa mașina și cu anvelope all season. O mașină care rulează pe străzile din oraș nu are nevoie de aderență exagerată, viteza cu care această circulă va fi cel mult medie, care să nu necesite stabilitate performantă în viraje.

În cazul în care efectuăm concediul în zonele montane pe timp de iarnă trebuie să ne înarmăm cu răbdare și să fi vigilenți deoarece vremea și condițiile meteo întâlnite pe drum pot pune la încercare pneurile de pe mașină.

În concluzie

Indiferent ce tip de anvelope cumpărăm, este bine că acestea să să fie cât mai performanțe în condiții de iarnă. Nici o anvelopa nu ne garantează siguranță și, deaceea este bine să fim prudenți și să păstrăm viteza cu care circulăm în limitele de siguranță.

Citește mai multe lucruri interesante aici despre anvelopele de iarnă și all season dar și multe alte lucruri importante in sezonul rece!