Descopera cartonul in detaliu

Cartonul ramane un ambalaj esential, fie pentru sectorul industrial ca ambalaje pentru produse, pentru sectorul postal ca ambalaje pentru transport sau chiar pentru sectorul de miscare ca o cutie de transport. Ipack.ro ofera o gama vasta de cutii transport sticle de inalta calitate, dar si multe alte produse din carton folositoare pentru situatiile zilnice.

De ce cartonul este inca atat de solicitat si care sunt punctele sale forte?

Contrar credintei populare, cartonul este un material rezistent care, odata transformat intr-o lada, poate rezista la sarcini de cateva zeci de kilograme. Din acest motiv, este folosit pentru a va transporta bunurile atunci cand va deplasati.

Acest lucru se datoreaza compozitiei sale: peretele cartonului, numit „sant”, determina grosimea ambalajului din carton. Se compune dintr-una sau mai multe hartii ondulate situate intre doua hartii plate. Cand exista o singura hartie ondulata intre cele doua hartii plate, vorbim de „o singura hartie ondulata”. Cand sunt doua, vorbim despre „carton ondulat dublu”. Cand sunt trei, vorbim despre „carton ondulat triplu”. Si ne oprim aici pentru numarul de caneluri!

Desigur, cu cat un carton este mai ondulat, cu atat este mai puternic si va rezista la sarcini grele. Deci, daca doriti sa impachetati articole fragile si / sau grele, cel mai bine este sa folositi carton ondulat dublu sau chiar triplu. Pentru articolele usoare sau usor fragile, va puteti multumi cu cartonul unic ondulat.

Daca exista un ambalaj care poate fi folosit pentru mai multe utilizari, este carton!

Poate fi folosit foarte bine ca:

-lada de transport pentru o mutare sau pentru o livrare;

-livrarea ambalajelor pentru colete mici;

-ambalaje  pentru produse de toate tipurile (parfumuri, alimente, computere, jucarii, medicamente etc.);

-depozitare si cutii de depozitare pentru arhivele si alte articole pe care nu le folositi des.

Intr-adevar, ambalajul din carton este practic, deoarece ocupa putin spatiu atunci cand nu este utilizat. Trebuie doar sa-l asezati plat si sa-l pastrati intr-un colt al casei. Puteti chiar decide sa depozitati cateva zeci de cutii una langa alta, aceasta depozitare va economisi foarte mult spatiu! Ceea ce este un avantaj in comparatie cu recipientele rigide din plastic sau lemn.

Dar asta nu este tot: chiar si atunci cand este incastrat si contine obiecte, stocarea acestuia ramane simpla si practica datorita formei sale dreptunghiulare! Trebuie doar sa stivuiti cutiile una peste cealalta. Deoarece sunt inchise de clapete puternice, partea superioara a cutiei ramane plata, ceea ce permite stivuirea cutiilor fara dificultate.

Avand in vedere interesul din ce in ce mai mare al tuturor jucatorilor din economie pentru carton, au aparut numeroase modele si formate de ambalare din carton pentru a satisface toate cerintele. Iata o prezentare neexhaustiva a acestor ambalaje din carton:

-carton ondulat simplu / dublu / triplu: ideal pentru mutarea si transportul multor produse in acelasi timp;

-ambalajul sticlei de carton: echipat cu module de incastrare pentru a tine sticla de sticla in pozitie;

-caseta de arhiva: ideala pentru stocarea documentelor de pastrat;

-cosul de depozitare: ideal pentru depozitarea pieselor mici, precum suruburi sau accesorii mici.

Ipack.ro este un leader in acest domeniu si ofera cutii transport de calitate excelenta!