Masina mea nu porneste: ce poate fi?

Masina nu va porneste? In 95% din cazuri, problema este de la baterie sau la motorul de pornire. De fapt, este putin probabil ca masina sa fi dezvoltat o alta problema daca a functionat perfect ultima data cand ati folosit-o. Apeleaza la tractarioradea.net si vei gasi cele mai bune servicii disponibile.

O perioada lunga de inactivitate este suficienta pentru a distruge bateria si a paraliza masina. Nimic grav, sa vedem care pot fi cauzele si cum sa le remediem.

Ce trebuie sa faceti daca masina nu porneste si motorul nu porneste?

Urca-te in masina, intoarce cheia si nu se intampla nimic. Nimic nu se aprinde in bordul masinii. Incearci sa aprinzi farurile si nu dau nici un semn de viata. Exact asta se intampla daca masina are o problema cu bateria. In acest caz, problema este cu siguranta intr-o baterie scazuta. Exista multe probleme data de o baterie scazuta sau chiar moarta.

Daca masina nu porneste, defectiunea se datoreaza cel mai probabil bateriei, care va trebui reincarcata sau inlocuita daca este prea deteriorata. Daca masina nu porneste deloc si doriti sa fiti siguri ca problema este in baterie, va sfatuim sa verificati daca exista unul sau mai multe simptome de baterie scazuta.

Ce trebuie sa faceti daca bateria masinii este moarta?

Dupa cum am vazut, daca masina nu porneste si motorul nu porneste, problema este probabil in bateria scazuta. Pentru a rezolva aceasta problema avem patru solutii diferite. Sa vedem care sunt, imediat:

  • Inlocuiti bateria cu una noua, deja incarcata, achizitionata de la un distribuitor de piese de schimb. Daca nu sunteti familiarizati cu masinile, va recomandam sa cereti ajutorul unui profesionist
  • Reincarcati bateria cu un incarcator potrivit pentru bateriile masinii. Daca masina a stat stationar de mult timp, bateria poate fi deteriorata si nu va mai fi incarcata. Se va descarca mult mai repede si risca sa va lase cu o masina oprita din nou, asa ca va recomandam sa schimbati bateria cu una noua.
  • Pornirea masinii cu cabluri procedura nu este complicata, dar trebuie facuta corect.
  • Pornirea masinii prin „impingere” facuta de pasageri sau de un trecator poate sa ne ajute… Evident, acest tip de solutie este recomandabila doar in spatiile deschise si trebuie evitata in garaje si parcari acoperite din cauza spatiilor de manevra restrictionate si sigure. In masinile moderne, este de preferat sa nu incercati, cu toate electronicele pe care le transporta este posibil sa aveti sisteme care impiedica pornirea in acest fel.

Daca masina nu porneste si ai nevoie de transport catre un atelier auto, apeleaza la tractari auto.

Ce trebuie sa faceti daca masina nu porneste, dar aprinderea este activata?

Urca-te in masina, intorci cheia si tabloul de bord se aprinde.

De indata ce rotiti cheia pana la ultimul click (cel care porneste motorul) auziti doar un zgomot mecanic, dar motorul nu porneste. Deci, care va fi problema daca masina nu porneste, dar aprinderea este activata?

In acest caz, vinovatul de paralizia masinii poate fi motoruldefect. Motorul poate fi blocat sau deteriorat. Acest tip de problema este foarte rara, dar nu imposibila la masinile noi si poate fi mai frecventa la masinile vechi de multi ani.