aer conditionat

Aer conditionat – Ce probleme pot aparea la modele vechi

Daca ti-ai cumparat un aparat de aer conditionat sau deja detii unul este necesar sa stii care sunt problemele care pot aparea. De asemenea si ce cauze au acestea dar si care pot fi solutiile pentru rezolvarea acestor probleme de functionare.

Aparatul de aer conditionat nu mai raceste indeajuns

Functia de racire este principala pentru toate modelele de aparate de aer conditionat Bucuresti asa ca in momentul in care apar neajunsuri la puterea de racire, este momentul sa cautati posibile cauze si solutii. Prima cauza la care se gandesc majoritatea utilizatorilor este lipsa de freon dar de cele mai multe ori filtrele sunt murdare la fel si ventilatoarele si in aceste conditii puterea de racire este mai mica.

Aceasta inconvenienta se poate rezolva usor prin curatara acestor elemente cu produse de curatare dedicate sau cu produse de curatat obisnuite. De asemenea, curatarea constanta a filtrelor este o necesitate si pentru un consum redus de energie a aparatului. Daca insa persista problema dupa aceste verificari si ajustari este cazul sa apelezi la o firma de specialitate de montaj aer conditionat Vollmax.

Mirosul neplacut emanat de aparatul de aer conditionat

In stransa legatura cu prima problema care poate aparea la aparatele de aer conditionat se regaseste si emanarea unui miros neplacut. Lucrul acesta se intampla din cauza lipsei de intretinere corespunzatoare a aparatului.

Spre exempul carcasa, filtrele si ventilatoarele sunt spatii pe care se depun toate impuritatile care sunt filtrate sau care se regasesc la un moment dat in casa. Pe furtunul de scurgere de asemenea se depune murdarie. Cu timpul pe langa faptul ca ingreuneaza functionarea aparatului produc si un miros sesizabil si neplacut. Solutia ar fi intretinerea aparatului si a componentelor intr-o stare cat mai buna si cat mai igienizate.

Zgomote neobisnuite sau mai intense decat de obicei

Prima componenta predispusa la aceste zgomote mai internse este unitatea externa care este montata in afara locuintei. Acesta este expusa conditiilor meteo nefavorabile precum furtuni sau caldura excesiva. Astfel cutia de metal in interiorul careia se afla un ventilator poate fi mai usor deterioarata si deci sa inceapa sa produca un zgomot mai devreme. Este vorba despre acea vibratie a aparatului cauzata de ventilator  care devine mai intensa.

Cea de-a doua componenta care se poate uza si poate cauza un zgomot mai intens este unitatea interna. De cele mai multe ori aceasta este confectionata din plastic si nu este expusa unor conditii de vreme nefavorabile (furturi, ploi, caldura excesiva). Cu toate acestea una dintre cauzele pentru zgomotul creat poate fi componentele neigienizate sau o usoara deplasare a lamelor din ventilatorul interior.

Intrucat aceste probleme de functionare sunt mai greu de identificat este recomandabil ca verificarile si reparatile sa fie efectuate de o firma de specialitate care iti poate da si pe mai departe sfaturi pentru intretinerea aparatului.

Poti gasi pe site-ul celor de la Vollmax un partener de nadejde care vine in ajutorul tau cu cele mai bune solutii de montaj aer conditionat Samsung, curatare si igienizare corespunzatoare a produsului de climatizare pe care il folosesti pe tot parcursul verii.